Σάββατο 16 Ιούνη 2018 - Κυριακή 17 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Εξω η νοθεία από τα Συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο!

Καταγγέλλουν τη δικαστική απόφαση με την οποία επιχειρείται να «νομιμοποιηθούν» οι νόθοι αντιπρόσωποι

Από την κινητοποίηση σωματείων κατά την διάρκεια εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων των εργοδοτικών συνδικαλιστών
Από την κινητοποίηση σωματείων κατά την διάρκεια εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων των εργοδοτικών συνδικαλιστών
Τη δικαστική απόφαση με την οποία επιχειρείται να ξαναμπούν «από το παράθυρο» οι νόθοι αντιπρόσωποι, τους οποίους απέκλεισε το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, καταγγέλλουν οχτώ σωματεία της περιοχής.

«Εξω η νοθεία από τα Σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας! Ούτε βήμα πίσω!», τονίζουν και καλούν σε συγκέντρωση τόσο το Σάββατο 16/6, στις 8 μ.μ., όσο και την Κυριακή 17/6, στις 9 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της πόλης να περιφρουρήσουν τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων, ώστε κανένας νόθος αντιπρόσωπος να μην πάρει μέρος στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν την Κυριακή 17/6, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και των αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.

Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων, που έγινε στις 2 και 3 Ιούνη, απέκλεισε με ομόφωνη απόφασή της τους νόθους αντιπροσώπους που είχαν εκλεγεί μέσα από προκλητικές διαδικασίες. Η ομάδα των εργοδοτικών συνδικαλιστών, που μέσα από τους μηχανισμούς νοθείας και απάτης είχε στρογγυλοκαθίσει τα προηγούμενα χρόνια στις καρέκλες της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να νομιμοποιηθούν οι αποκλεισμένοι αντιπρόσωποι και να επιτραπεί η συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και το λαό της Πάτρας να δώσουν απάντηση

Για απαράδεκτη δικαστική απόφαση, που αγνοεί «οφθαλμοφανή στοιχεία και έγγραφα για τις παρανομίες και νοθείες της ομάδας Νικολάου - Καραγεωργόπουλου» αλλά και την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, κάνουν λόγο τα Συνδικάτα Οικοδόμων Πάτρας, Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας, Μετάλλου Αχαΐας, Τύπου - Χάρτου Αχαΐας, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου (παράρτημα Ν. Αχαΐας), Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αχαΐας, Φαρμακοϋπαλλήλων Αχαΐας, Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Αχαΐας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Είναι προκλητικό την ίδια στιγμή που έχει βουίξει όλη η Πάτρα για τις παρανομίες τους, να νομιμοποιούν αντιπροσώπους που έχουν εκλεγεί από σωματεία - φαντάσματα, σωματεία που δεν έχουν κάνει καν εκλογές, από σωματεία όπου έχουν ψηφίσει πεθαμένοι».

«Δεν έχουμε αυταπάτες! Το δίκιο μας δεν κερδίζεται σε αίθουσες δικαστηρίων, το επιβάλλουμε με αγώνες και σκληρή πάλη», ξεκαθαρίζουν. Στην κατεύθυνση αυτή καλούν «όλους τους εργαζόμενους, όλους τους συνδικαλιστικές, τα σωματεία τους, να μην αποδεχτούν την προκλητική και άδικη απόφαση των δικαστηρίων. Με τη δράση τους να ακυρώσουν στην πράξη την προσπάθεια εργοδοσίας και μηχανισμών να κρατήσουν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας με νύχια και με δόντια. Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης μας να περιφρουρήσουν και με την παρουσία τους όλες αυτές τις μέρες και την Κυριακή τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων. Κανένας νόθος δεν θα πάρει μέρος στις αρχαιρεσίες!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ