Τρίτη 19 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με «ευρωπαϊκό σημαιάκι»

Οπως μετέδωσε χτες το απόγευμα το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων «MIA», η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κατέθεσε στο Κοινοβούλιο το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας - ΠΓΔΜ, που είχε εγκριθεί νωρίτερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι το σχέδιο νόμου συνοδεύεται με «ευρωπαϊκό σημαιάκι», ένα διακριτικό γνώρισμα που φέρουν τα νομοσχέδια που αφορούν την ευρωενωσιακή πορεία της χώρας και τα οποία δύναται να συζητηθούν με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος», ενώ αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για αυτά τα νομοσχέδια είναι η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο πρόεδρος της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, έχει συγκαλέσει για σήμερα στις 11.00 τοπική ώρα συνεδρίαση σχετικά με την υιοθέτηση του σχεδίου νόμου για την κύρωση της συμφωνίας, με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο, το Κοινοβούλιο αναμένεται σήμερα να ψηφίσει για την ανάγκη υιοθέτησης του σχεδίου νόμου, το οποίο στη συνέχεια θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, που θα πρέπει να το συζητήσει εντός δύο ημερών. Ακολούθως, το σχέδιο νόμου θα διαβιβαστεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για την τελική συζήτηση και ψηφοφορία.

Για την έγκριση του σχεδίου νόμου κύρωσης της συμφωνίας απαιτείται απλή πλειοψηφία 61 βουλευτών από τους 120 που διαθέτει το Κοινοβούλιο.

Σε δηλώσεις του στο «MIA», o Τζαφέρι εξέφρασε την προσδοκία ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή και πρόσθεσε πως για το θέμα αυτό είχε σήμερα συντονιστικές συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων.

Στο μεταξύ, επεισόδια με συλλήψεις και τραυματίες έγιναν έξω από τη Βουλή της ΠΓΔΜ την Κυριακή το βράδυ, σε συγκέντρωση που οργάνωσε το VMRO κατά της συμφωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ