Παρασκευή 22 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΪΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ
Εκδήλωση για την ολοκλήρωση των μαθημάτων αλληλεγγύης

Με μία πολύ όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε, την περασμένη Δευτέρα, η τρίτη χρονιά λειτουργίας των δωρεάν μαθημάτων αλληλεγγύης που οργανώνονται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αρτας (ΕΚΑ) και των σωματείων της δύναμής του. Φέτος λειτούργησαν τμήματα Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, με τη διδασκαλία των περισσοτέρων μαθημάτων, καθώς και ξενόγλωσσα τμήματα.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές των λαϊκών μαθημάτων, σε πολλές περιπτώσεις με τη στήριξη και παρουσία όλης της οικογένειάς τους.

Σε όλους τους μαθητές δόθηκαν αναμνηστικοί τίτλοι και δώρα, ενώ συμβολικό δώρο δόθηκε και στους εκπαιδευτικούς, που ανιδιοτελώς προσφέρουν και στηρίζουν εδώ και τρία χρόνια τη λειτουργία των μαθημάτων αλληλεγγύης.

Από την εισήγηση εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος της οργάνωσης των δωρεάν μαθημάτων αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ταξικής αλληλεγγύης που παίρνει το ΕΚΑ. Ετσι και η οργάνωση των δωρεάν μαθημάτων αλληλεγγύης έχει στόχο να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα και οξυμένα λαϊκά προβλήματα, να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας για λύσεις που ταιριάζουν στις σύγχρονες ανάγκες και όχι στη διαχείριση και διαιώνιση της μιζέριας, της εξαθλίωσης, της ελεημοσύνης και της φιλανθρωπίας. Γιατί η ελεημοσύνη και η δήθεν φιλανθρωπία δεν είναι αλληλεγγύη, είναι στην πραγματικότητα υποστήριξη και ανοχή όλων όσοι έχουν δημιουργήσει αυτήν τη φτώχεια.

Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις των καθηγητών, που στην πλειοψηφία τους είναι νέοι ηλικιακά, άνεργοι ή μισοεργαζόμενοι, οι οποίοι σημείωσαν τον σημαντικό ρόλο των δωρεάν μαθημάτων για τη στήριξη των μαθητών, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, που η Παιδεία δεν είναι δωρεάν, ενώ την ίδια ώρα δαπανώνται δισεκατομμύρια για όπλα. Ακόμη, ανέφεραν την καλή συνεργασία με το ΕΚΑ για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυπταν.

Τόσο από τη διοίκηση του ΕΚΑ όσο και από τους εκπαιδευτικούς και γονείς εκφράστηκε η θέληση για συνέχεια των δωρεάν μαθημάτων και την επόμενη χρονιά, με πιο μαζική ακόμη συμμετοχή.

Τέλος, το ΕΚΑ ενημέρωσε και κάλεσε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να συμμετάσχουν στο camping που θα διοργανωθεί για τρίτη χρονιά φέτος, από τα τέλη Ιούλη μέχρι τις αρχές Αυγούστου, με πολύ χαμηλό κόστος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ