Σάββατο 23 Ιούνη 2018 - Κυριακή 24 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Ναζιστικά γαβγίσματα

Πολιτικό κουρνιαχτό δημιούργησε η δήλωση του βουλευτή της ΧΑ Μπαρμπαρούση που καλούσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας να κάνει πραξικόπημα... Τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να μην έχουν συνέπειες οι φασίστες, ενώ οι λοιποί συνάδελφοί του τον χειροκροτούσαν. Το πολιτικό μας σύστημα τους ανέχεται και τους θρέφει πολιτικά.

Εχει ιδιαίτερη αξία η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, για το συγκεκριμένο γεγονός, σε ομιλία του στη Βουλή: «Παρότι τοποθετηθήκαμε ήδη για το συγκεκριμένο ζήτημα που μόλις αναφέρατε και αποφάσισε η Βουλή, θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο, δεν φτάνει μόνο ή απλά να καταδικάζουμε τη στάση των ναζί χρυσαυγιτών, όποτε κάνουν μια ακραία φασιστική προπαγάνδα μέσα στη Βουλή ή έξω απ' αυτή ή να παίρνουμε απλά τα μέτρα, με βάση τη διαδικασία και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, αποκλεισμού τους μια - δυο μέρες. Οταν μιλάμε για δολοφόνους, για μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση που βρίσκεται υπόδικη, αυτό από μόνο του τα λέει όλα: Και για την ηγεσία της και για τους βουλευτές της και για τους εκάστοτε πληρωμένους μπράβους που χρησιμοποιεί ως μέλη της για να δολοφονούν αθώους συμπολίτες μας. Ο ελληνικός λαός γι' αυτό πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, το λαϊκό κίνημα το ίδιο να τους τσακίσει οριστικά».

Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν μαζί τους στο Καστελόριζο, στη Ρω, στην άσκηση «Παρμενίων» και σε μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις. Εχουν μεγάλη ευθύνη. Από την άλλη η ΝΔ, που ναι μεν καταδικάζει τις δηλώσεις τους, αλλά αναπαράγει τον χοντροκομμένο αντικομμουνισμό, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και αυτόν του «κονσερβοκουτιού». Επίσης, η Δικαιοσύνη με τόσο ενοχοποιητικό υλικό σε βάρος της ΧΑ δεν έχει ολοκληρώσει τις δίκες.

Αρκετά πλήρωσε η χώρα μας και ο λαός μας τις χούντες και τις επεμβάσεις ντόπιων και ξένων αντιδραστικών. Ο φασισμός - ναζισμός πρέπει να μείνει εκτός των Ενόπλων Δυνάμεων και να τον τσακίσει η πάλη του λαού.


Σοφικίτης Μιχάλης
Ταξίαρχος ε.α. (ΠΖ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ