Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Σφοδρές συγκρούσεις για τον έλεγχο της επαρχίας Ντεράα

Ενώ το Ισραήλ επανέλαβε τις πυραυλικές επιθέσεις κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Νέο κύμα εκτοπισμένων Σύρων αμάχων - 50.000 περίπου - προκαλούν οι σφοδρές συγκρούσεις που μαίνονται τα τελευταία 24ωρα μεταξύ αντικαθεστωτικών και δυνάμεων του συριακού στρατού στη νοτιοανατολική επαρχία Ντεράα, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, στο πλαίσιο των προσπαθειών των κυβερνητικών δυνάμεων να ανακτήσουν τον χαμένο από το 2015 έλεγχο μίας σημαντικής έκτασης.

Το περασμένο 24ωρο, ισχυρές δυνάμεις της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας και του Πυροβολικού πραγματοποίησαν διαδοχικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή, προσπαθώντας να αποκόψουν το δρόμο που συνδέει τα σύνορα της Ιορδανίας με τα εδάφη που ελέγχουν αντικαθεστωτικοί, μετά την πρόσφατη ανακατάληψη των παρακείμενων εδαφών Μπούσρα αλ Χαρίρ και Μλίχατ αλ Ατάς.

Εν μέσω των συγκρούσεων, η κυβέρνηση της Ιορδανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να δεχθεί άλλα κύματα Σύρων προσφύγων και κάλεσε υπηρεσίες του ΟΗΕ να επωμιστούν το βάρος φροντίδας των δεκάδων χιλιάδων νέων εκτοπισμένων αμάχων από την Ντεράα. Ωστόσο ο Γενς Λάερκε, από το Συντονιστικό Γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, αρκέστηκε σε διαπιστώσεις και στην έκφραση «βαθιάς ανησυχίας» για την τύχη των αμάχων.

Πριν από τη νέα κλιμάκωση των συγκρούσεων, δύο ισραηλινοί πύραυλοι έπεσαν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού. Σύμφωνα με το αντικυβερνητικό «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», στόχοι των πληγμάτων ήταν αποθήκες όπλων της «Χεζμπολάχ» και άλλων «μη συριακών παραστρατιωτικών οργανώσεων πιστών στο καθεστώς» της Συρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ