Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Πρωτιά για τη Βραζιλία

Το φαβορί Βραζιλία και η Ελβετία ήταν οι ομάδες που πήραν την πρόκριση από τον 5ο όμιλο, με τη «Σελεσάο» να επιβεβαιώνει τελικά και τα προγνωστικά και να κατακτά την πρωτιά. Στην 3η και τελευταία αγωνιστική, η Βραζιλία νίκησε σχετικά εύκολα τη Σερβία με 2-0, ενώ η Ελβετία έμεινε στο 2-2 με την ουραγό Κόστα Ρίκα, αποτέλεσμα όμως που της έφτανε για να προκριθεί.

Κόντρα στους Σέρβους, που βρίσκονταν σε δύσκολη θέση αλλά διατηρώντας ελπίδες πρόκρισης, οι Βραζιλιάνοι ήταν πιο ουσιαστικοί, παρά τις διακυμάνσεις στην απόδοσή τους, και έφτασαν στη νίκη χάρη στα τέρματα των Παουλίνιο (36') και Τιάγκο Σίλβα (68'). Τη χαρά της νίκης πάντως επισκίασε ο τραυματισμός του Μαρσέλο, που αποχώρησε στο 9'. Οι δε Σέρβοι, μετά το σε βάρος τους 1-0 στην ανάπαυλα, έδειξαν πιο επιθετικές τάσεις στην επανάληψη και μάλιστα απείλησαν κατά το διάστημα 55' - 65', χάνοντας δύο ευκαιρίες με τον Μίτροβιτς. Μετά το 2-0, όμως, έδειξαν να μην έχουν την ψυχολογία να αντιδράσουν στο διάστημα που απέμενε.

ΣΕΡΒΙΑ: Στόικοβιτς, Ρουκάβινα, Βέλκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Κολάροφ, Μάτιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς (82' Ράντονιτς), Τάντιτς, Λιάιτς (75' Ζίφκοβιτς), Μίτροβιτς (89' Γιόβιτς).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Αλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο (9' Φελίπε Λουίζ), Κασεμίρο, Παουλίνιο (66' Φερναντίνιο), Κουτίνιο (80' Ρενάτο Αουγκούστο), Νεϊμάρ, Γουίλιαν, Ζεσούς.

Στο άλλο ματς η Ελβετία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην αξιόμαχη Κόστα Ρίκα, και παρότι προηγήθηκε δύο φορές (Τζεμαϊλί 31', Ντίρμιτς 78'), ισοφαρίστηκε και στις δυο περιπτώσεις από τους Κοσταρικανούς (Γουάτσον 56', Κάμπελ πέν. 90+').

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λιχστάινερ, Ακαντζί, Εμπολό, Τζάκα, Μπεχράμι (60' Ζακάρια), Ροντρίγκες, Τζεμαϊλί, Γκαβράνοβιτς (69' Ντρμιτς), Σαρ, Σακίρι (81' Λανγκ).

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Κέιλορ Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Μπόρχες, Οβιέδο, Κολίντρες (81' Γουάλας), Μπράιαν Ρουίζ, Κάμπελ, Γκαμπόα (90+3' Ιαν Σμιθ), Γουάστον, Γκουζμάν (90+1' Αζοφέιφα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ