Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Το Βέλγιο την πρωτιά

Δείχνοντας να το θέλει περισσότερο, το Βέλγιο νίκησε χτες την Αγγλία με 1-0 στο ντέρμπι κορυφής του 7ου ομίλου, για την 3η και τελευταία αγωνιστική, και προκρίθηκε ως 1ο στους «16». Ευχαριστημένη θα πρέπει κατά πολλούς να θεωρείται και η Αγγλία, αφού η 2η θέση τη στέλνει στη λεγόμενη «καλή πλευρά» του ταμπλό των διασταυρώσεων, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον προχωρήσει αποφεύγει στα προημιτελικά (και παραπέρα) μια σειρά από ομάδες - φαβορί της διοργάνωσης, όπως Βραζιλία, Αργεντινή, Γαλλία, Πορτογαλία και Ουρουγουάη.

Οι δύο ομάδες, απαλλαγμένες από το άγχος της πρόκρισης, αφού είχαν εξασφαλισμένη την παρουσία τους στους «16» ήδη από το τέλος της 2ης αγωνιστικής, παρουσιάστηκαν με αρκετές αλλαγές στο βασικό τους σχήμα. Σε γενικές γραμμές ο αγώνας στερήθηκε ρυθμού και θεάματος, με τις δύο ομάδες στο μεγαλύτερο μέρος να αναλώνονται σε παιχνίδι κυκλοφορίας της μπάλας. Μετά από ορισμένες χαμένες ευκαιρίες, κυρίως για τους Βέλγους, ο Γιανουζάι στο ξεκίνημα της επανάληψης (51') πέτυχε το γκολ που έδωσε τη νίκη στο Βέλγιο, καθώς στο υπόλοιπο του αγώνα ο ρυθμός έπεσε στα επίπεδα του πρώτου μέρους και οι Αγγλοι, παρότι είχαν την κατοχή, δεν δημιούργησαν παρά λίγες φάσεις για την ισοφάριση, με κυριότερες αυτές των Ράσφορντ και Ρόουζ.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Τζόουνς, Στόουνς (46' Μαγκουάιρ), Κέιχιλ, Αλεξάντερ - Αρνολντ (79' Γουέλμπεκ), Ντάιερ, Ντελφ, Λόφτους - Τσικ, Ρόουζ, Βάρντι, Ράσφορντ.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Ντεντόνκερ, Μπογιατά, Βερμάλεν (72' Κομπανί), Τσαντλί, Τίλεμανς, Φελαϊνί, Μούσα Ντεμπελέ, Τ. Αζάρ, Γιανουζάι (85' Μέρτενς), Μπατσουαγί.

Στο άλλο ματς του ομίλου, που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Τυνησία πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, με 2-1 επί του Παναμά, κάνοντας μάλιστα την ανατροπή με τα γκολ των Μπεν Γιουσέφ (51') και Χαζρί (66'). Ο Παναμάς είχε προηγηθεί με αυτογκόλ του Μεριάχ (33').


Την πρωτιά στον 7ο όμιλο έδωσε στο Βέλγιο η χτεσινή νίκη επί της Αγγλιας

Associated Press

Την πρωτιά στον 7ο όμιλο έδωσε στο Βέλγιο η χτεσινή νίκη επί της Αγγλιας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ