Σάββατο 7 Ιούλη 2018 - Κυριακή 8 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΑΔΗΣ
Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή ενάντια στην καταλήστευση του ορυκτού πλούτου

Το ΚΚΕ διαχρονικά πρωτοστατεί στην πάλη και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών τους. Με αυτήν τη λογική το ΚΚΕ μπήκε μπροστά στον αγώνα και στην περιοχή της Χαλκιδικής το 1975 και το 1977, στις μεγάλες και πετυχημένες απεργίες στα μεταλλεία του «Μαντέμ - Λάκκο», στις κινητοποιήσεις του 1997-1999 στην Ολυμπιάδα με την «TVX», αλλά και τα τελευταία χρόνια με την «Ελληνικός Χρυσός».

Για την πείρα από την παρέμβαση του Κόμματος μίλησε ο Κυριάκος Παρθενιάδης. Οπως είπε, «πήραμε θέση που ενώνει το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής. Παλέψαμε ενάντια στο διαχωρισμό που ήθελε τους εργαζόμενους να είναι είτε υπέρ είτε κατά του χρυσού, ουσιαστικά στη λογική που ήθελε το λαό της περιοχής να ταυτίζεται με τα συμφέροντα της επιχείρησης ή να οδηγείται απέναντι, ενάντια σε οποιαδήποτε μεταλλευτική δραστηριότητα.

Αναδείξαμε ότι ο χρυσός, όλα τα μεταλλεύματα που βρίσκονται στο υπέδαφος, αποτελούν περιουσία του λαού και πρέπει ο ίδιος να τον απολαμβάνει, αλλά και να αποφασίζει για την αξιοποίησή του. Οτι και με τη νέα αυτή επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, τα μονοπώλια καταληστεύουν αυτόν τον πλούτο, αποσπώντας αμύθητα πλούτη, από τα οποία οι εργαζόμενοι παίρνουν μόνο τα ψίχουλα.

Ταυτόχρονα, προβάλαμε τους τεράστιους κινδύνους που επιφέρει αυτή η μεταλλευτική δραστηριότητα σήμερα και στο μέλλον στο περιβάλλον και αναπόφευκτα και στον άνθρωπο.

Αναδείξαμε τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως αυτά στον Τουρισμό, που για τα δικά τους οφέλη στάθηκαν ενάντια στην επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός", χωρίς να σημαίνει ότι πραγματικά ενδιαφέρονται για το περιβάλλον ή για το λαό.

Καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή αυτόν το διαχωρισμό, αναδείξαμε ότι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι νέες δεν πρέπει να συρθούν σε μια μετωπική αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους της "Ελληνικός Χρυσός".

Το ΚΚΕ βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται κόντρα στην επένδυση. Ηταν εκεί με τα στελέχη και τα μέλη του, τους βουλευτές του. Αναδείξαμε το ρόλο του κράτους και της κάθε κυβέρνησης σε όλη αυτήν την υπόθεση. Οτι αξιοποιείται κάθε μέσο (ΜΜΕ, ΜΑΤ κ.ά.) για την καταστολή και το τσάκισμα του λαού, για την απρόσκοπτη λειτουργία και συνέχιση της κερδοφορίας της "Ελληνικός Χρυσός". Αποκαλύψαμε ότι κανένας δήμος και καμιά αστική κυβέρνηση δεν μπορεί ουσιαστικά να υποχρεώσει το κεφάλαιο να λειτουργήσει με όρους που αντιστρατεύονται το στόχο του: Τη διασφάλιση του μέγιστου ποσοστού κέρδους.

Τέλος, ως Κόμμα προσπαθήσαμε να προβάλουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι, πρέπει να διαμορφώσουν κοινή πάλη ενάντια στη συνολική επίθεση του κεφαλαίου. Τόσο ενάντια στο ξεπούλημα, την καταλήστευση του ορυκτού πλούτου και την καταστροφή του περιβάλλοντος, όσο και στην ανεργία, το τσάκισμα όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού. Ακριβώς αυτό σηματοδότησαν και σηματοδοτούν όλες οι δράσεις μας ως Τομεακή Οργάνωση Χαλκιδικής του ΚΚΕ. Σ' αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ