Τρίτη 10 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ
Για μια θέση στον τελικό

Με τα ημιτελικά του Μουντιάλ να θυμίζουν πλέον ...Εurο, αφού το τρόπαιο διεκδικούν τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες, ο πρώτος φιναλίστ αναδεικνύεται απόψε (21.00 - ΕΡΤ1) από την αναμέτρηση της Γαλλίας με το Βέλγιο. Η μάχη αναμένεται αμφίρροπη: Από τη μία οι «Τρικολόρ», από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης εξαρχής, και από την άλλη το πολλά υποσχόμενο Βέλγιο. Οι δύο ομάδες έχουν φτάσει μέχρι εδώ με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, αλλά διαθέτοντας και οι δύο πλειάδα σπουδαίων παικτών.

Οι Γάλλοι, είκοσι χρόνια μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ που είχαν διοργανώσει, επιδιώκουν να ζήσουν φέτος αντίστοιχες στιγμές. Μετά τη σχετικά εύκολη πρόκριση επί της Ουρουγουάης, τα πράγματα αναμένονται διαφορετικά σήμερα για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ, η οποία θα παρουσιαστεί ενισχυμένη με την παρουσία του Ματουϊντί, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του.

Με τον «αέρα» της νίκης επί της Βραζιλίας στα προημιτελικά, την ψυχολογία στα ύψη και ένα σύνολο που δείχνει να μην έχει «ταβάνι» στους στόχους του, το Βέλγιο στη δεύτερη παρουσία του σε ημιτελικά Μουντιάλ (4ο το 1986) επιδιώκει την υπέρβαση και την πρόκριση στον τελικό. Πλήγμα αποτελεί η απουσία του τιμωρημένου Μενιέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ