Σάββατο 14 Ιούλη 2018 - Κυριακή 15 Ιούλη 2018 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύσκεψη με δεκάδες φορείς στη Σάμο

Δεκάδες ήταν οι συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς της Σάμου που συναντήθηκαν με τον Δ. Κουτσούμπα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Βαθύ, το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ κατά τη συνάντηση κατατέθηκε πλήθος υπομνημάτων, αφού λόγω χρόνου δεν έγινε κατορθωτό να τοποθετηθούν όλοι.

Από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου η Βάσω Γρινιώτη αναφέρθηκε στις ατομικές συμβάσεις, στην εντατικοποίηση, στην ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία που κυριαρχεί στο νησί.

Ο Στ. Φιλιππής από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ επισήμανε το χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα που δέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και την υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, Νίκος Τρικαλινός, αναφέρθηκε στα προβλήματα στελέχωσης στο νοσοκομείο και σε περιφερειακά ιατρεία. Συγκλονιστικά ήταν τα στοιχεία που κατέθεσε για το νοσοκομείο η Ουρανία Αποστόλου, πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών: Αναισθησιολόγοι ή παθολόγοι που δουλεύουν ασταμάτητα, 365 μέρες το χρόνο, εφημερίες που καλύπτονται με το ζόρι, χειρουργοί που από επείγον χειρουργείο συνεχίζουν χωρίς διακοπή την εφημερία και το επόμενο 24ωρο κ.ο.κ.

Ο Μιχάλης Μητσός, από το σύλλογο των μικρών εστιατόρων του νησιού, αναφέρθηκε στα χαράτσια και τα χρέη που πνίγουν τους μικρούς επαγγελματίες.

Η Μαργαρίτα Καρβούνη, πρόεδρος του Συλλόγου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, αναφέρθηκε στα όσα βιώνουν οι υπάλληλοι σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπογραφή λευκών χαρτιών αντί για συμβάσεις.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων Σάμου αναφέρθηκαν στα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που καθιστούν απαγορευτικό το να πάνε στην Αθήνα για γιατρούς.

Ο Τάκης Διαμαντίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σάμου, μετέφερε την εικόνα της οριακής κατάστασης των σχολείων, αφού έχει να γίνει διορισμός 9 χρόνια. Παράλληλα, οι αναπληρωτές αναγκάζονται να περιοδεύουν στα νησιά, με ό,τι σημαίνει αυτό για την τσέπη τους αλλά και για το εκπαιδευτικό έργο.

Η Ευανθία Ματθαίου, πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου, αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνουν οι πάνω από 2.000 συνάδελφοί της, οι οποίοι δουλεύουν με 14 διαφορετικές μορφές εργασίας. Ξεχώρισε τα έξοδα μετακίνησης, αφού ένας εργαζόμενος μπορεί να δίνει μέχρι και 400 από τα 580 ευρώ του μισθού του για να μετακινείται π.χ. από το Καρλόβασι στο Βαθύ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ