Τρίτη 17 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων

Σταθερά στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων του δήμου, ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος κατέθεσε χτες ως μάρτυρας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι. Στην κατάθεσή του υπερασπίστηκε το δίκαιο αίτημά τους για παραμονή στην εργασία, που ανταποκρίνεται τόσο στο δικαίωμά τους στη δουλειά όσο και στις τεράστιες ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου, όπως της καθαριότητας.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν στο δήμο με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και με το καθεστώς του συμβασιούχου, γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής στους δήμους ώστε να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους. Η δημοτική αρχή Καισαριανής, σε όλη την περίοδο των κινητοποιήσεών τους, έχει σταθεί στο πλάι τους. Με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (στις 24/5/2017 και 10/7/2017) αιτήθηκε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, στήριξε τους απεργιακούς τους αγώνες το προηγούμενο καλοκαίρι, συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας συνδικάτων και εργαζομένων στους δήμους, από κοινού με τους δημάρχους Ικαρίας, Πάτρας, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, στο υπουργείο Εσωτερικών στις 3/4/2017.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε στήριγμα στην πάλη τους, στα δίκαια αιτήματά τους, που ανταποκρίνονται και στις πραγματικές ανάγκες του δήμου μας. Είμαστε στο πλευρό τους και θα στηρίξουμε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που θα ακολουθήσει», δήλωσε ο Ηλ. Σταμέλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ