Τρίτη 17 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Σπουδαίες επιδόσεις στην Πάτρα

Οι σπουδαίες επιδόσεις από αρκετούς αθλητές/τριες ήταν αυτές που σημάδεψαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών - Γυναικών που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Οι αγώνες, πέραν του εγχώριου συναγωνισμού για πολλούς αθλητές, αποτέλεσαν και ένα σημαντικό τεστ δυνάμεων ενόψει της συμμετοχής τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Πάντως, όπως έδειξαν, οι περισσότεροι βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Σε συλλογικό επίπεδο ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής σύλλογος στην κατηγορία των ανδρών με 151,5 βαθμούς. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο ΓΣ «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 107 β. και την 3η ο ΓΣ Κηφισιάς με 86 β. Στις γυναίκες πρώτευσε ο ΓΣ Γλυφάδας με 115 βαθμούς, με δεύτερο τον ΜΕΑΣ Τρίτωνα, που συγκέντρωσε 113 β., και 3ο τον ΓΣ Κηφισιάς με 100 β.

Σε ατομικό επίπεδο ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε πρόσωπο των αγώνων αφού στο μήκος σημείωσε τη 2η καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη με άλμα στα 8,24 μ. που φυσικά του έδωσε και την πρωτιά. Από πλευράς γυναικών ξεχώρισαν οι παρουσίες των Βούλας Παπαχρήστου και Μαρίας Μπελιμπασάκη, που κατάφεραν να πάρουν διπλές νίκες στα αγωνίσματα στα οποία συμμετείχαν. Η Παπαχρήστου πήρε τις πρωτιές σε μήκος (6,56 μ.) και τριπλούν (14,33 μ.) και η Μπελιμπασάκη σε 400 μ. (51.31) και 200 μ. (22.98). Στο επί κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης με άλμα στα 5,50 μ. κατάφερε να πάρει την πρωτιά για 10η συνεχόμενη φορά και 12η συνολικά. Τις 11 πανελλήνιες νίκες του έφθασε και ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. εμπόδια που πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 13.52. Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που πήρε την πρωτιά στο επί κοντώ με άλμα στα 4,65 μ. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς) ήταν νικήτρια στα 100 μ. εμπ. με 13.21, ωστόσο σπουδαία επιτυχία σημείωσε και η δεύτερη, Αναΐς Καραγιάννη, που με 13.83 πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων.

Παγκόσμιος ο Μέρλος

Σπουδαία επιτυχία σημείωσε ο νεαρός Αντώνης Μέρλος που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 που έγινε στο Τάμπερε με άλμα στα 2,23 μ. Ο νεαρός αθλητής παρά τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε τον χειμώνα έκανε εξαιρετική εμφάνιση στη διοργάνωση πραγματοποιώντας μάλιστα δυο φορές ατομικό ρεκόρ. Αρχικά όταν ξεπέρασε τα 2,21 (2,20 ήταν το παλιό) και μετέπειτα στα 2,23. Ο Ελληνας άλτης μοιράστηκε το χρυσό με τον Μεξικανό Ρόμπερτ Βίλχες που είχε την ίδια επίδοση. Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Μπλέικ (ΗΠΑ) και Πολ (Ν. Αφρική) επίσης με 2,23 (αλλά με χειρότερες προσπάθειες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ