Τετάρτη 18 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ
«Βούλιαξαν» την Κροατία οι γυναίκες

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η Εθνική γυναικών νίκησε και την Κροατία διατηρώντας το απόλυτο στον όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Associated Press

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η Εθνική γυναικών νίκησε και την Κροατία διατηρώντας το απόλυτο στον όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Eνα βήμα πιο κοντά στο στόχο της πρωτιάς του ομίλου της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Βαρκελώνη βρέθηκε η Εθνική γυναικών, που χτες σημείωσε την τρίτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες επικρατώντας με άνεση και της Κροατίας με 21-2. Ετσι, η Εθνική συνεχίζει να φιγουράρει στην κορυφή του ομίλου παρέα με την Ολλανδία. Μάλιστα, με δεδομένο ότι στον αυριανό αγώνα η Εθνική είναι και πάλι το απόλυτο φαβορί απέναντι στο Ισραήλ, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη θέση αναμένεται να κριθεί το ερχόμενο Σάββατο στον αγώνα της ελληνικής ομάδας κόντρα στην ολλανδική. Σημειώνεται πως με βάση το σύστημα διεξαγωγής του γυναικείου τουρνουά της διοργάνωσης η πρωτιά στον όμιλο οδηγεί σε σαφώς καλύτερο σταύρωμα στην επόμενη φάση των αγώνων.

Στο χτεσινό αγώνα η Εθνική εξαρχής φρόντισε να δείξει τη δύναμή της καθώς προηγήθηκε αρχικά με 4-0 και 5-1 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Τα κορίτσια της Εθνικής συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και μέχρι την ανάπαυλα είχαν αποκτήσει μια σημαντική διαφορά στο σκορ που τις βρήκε μπροστά με 10-2 μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το β' μέρος. Με εξαιρετική άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση η Εθνική διεύρυνε το προβάδισμα στα δύο επόμενα οκτάλεπτα φθάνοντας στο τελικό σκορ. Πρωταγωνίστρια ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη με έξι τέρματα και την ακολούθησαν οι Χριστίνα Τσουκαλά και Ελενα Ξενάκη με τρία γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 5-1, 5-0, 6-0

Οι σκόρερ:

ΕΛΛΑΔΑ:, Τσουκαλά 3, Β. Διαμαντοπούλου 2, Ελευθεριάδου 2, Μ. Πλευρίτου 2, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 6, Ε. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 3.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λόρνταν 1, Μπούτιτς 1.

Με Ολλανδία σήμερα οι άνδρες

Με τον αέρα της άνετης πρεμιέρας κόντρα στην Τουρκία (27-1) ο πήχης της δυσκολίας ανεβαίνει σήμερα για την Εθνική ανδρών που αντιμετωπίζει την Ολλανδία (16.30, ΕΡΤ3) σε ένα κομβικό παιχνίδι για τη μάχη της πρωτιάς στον όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η Ελλάδα καλείται να επιβεβαιώσει το ρόλο της ως φαβορί της αναμέτρησης προκειμένου την Παρασκευή 20 Ιούλη να δώσει, βάσει προγνωστικών, το καθοριστικό ντέρμπι για την πρώτη θέση κόντρα στην Κροατία. Στην πρεμιέρα οι Κροάτες επικράτησαν με 15-8 των Ολλανδών στο άλλο παιχνίδι του 3ου ομίλου. Ετσι ο αγώνας με την ελληνική ομάδα θα κρίνει την πρωτιά που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ