Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κι άλλοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί...

Ενα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς το υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να προσλαμβάνει αναπληρωτές, επαληθεύοντας έτσι τις διαμαρτυρίες μαθητών και γονιών για κενά στα σχολεία τους. Χτες, ανακοινώθηκε η πρόσληψη 2.550 αναπληρωτών εκ των οποίων οι 1.554 είναι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής για το πρόγραμμα Ολυμπιακής Εκπαίδευσης. Ετσι, το υπουργείο Παιδείας δείχνει για μια ακόμα φορά ποιες είναι οι προτεραιότητές του καθώς τη στιγμή που από όλη την Ελλάδα έρχεται εικόνα σημαντικών ελλείψεων σε βασικές, αλλά και τεχνικές ειδικότητες, επιλέγει να καλύψει τις θέσεις του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας, που ως γνωστό έχει στόχο την εξοικείωση των μαθητών με το Ολυμπιακό «ιδεώδες» των πολυεθνικών.

Αναλυτικά οι προσλαμβανόμενοι κατανέμονται ανά κλάδο ως εξής: 21 Θεολόγοι (ΠΕ1 Πίνακας Γ), 205 Φιλόλογοι (ΠΕ2 Πίνακες Α και Β), 64 Γαλλικών (ΠΕ5 Πίνακας Γ), 376 Αγγλικών (ΠΕ6 Πίνακες Α, Β και Γ), 215 Γερμανικών (ΠΕ7 Πίνακας Γ), 62 Καλλιτεχνικών (ΠΕ8 Πίνακας Γ), 17 Τεχνικών Ειδικοτήτων (ΤΕ01 Πίνακες Α και Γ), 36 Τεχνικών Ειδικοτήτων (ΔΕ01 Πίνακες Α και Γ) και 1.554 του κλάδου ΠΕ11 για το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης (Πίνακες Α, Β1, Β2, Β3 και Γ).

Οπως ενημερώνει το υπουργείο Παιδείας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μέσα σε τρεις εργάσιμες μέρες από τη δημοσίευση των ονομάτων στον Τύπο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την περιοχή διορισμού τους και μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ, στη σελίδα του υπουργείου (www.ypepth.gr).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ