Κυριακή 21 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Τώρα επίθεση και με χερσαίες δυνάμεις

Με την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν η «αντιτρομοκρατική» επιδρομή των ΗΠΑ πέρασε στην επόμενη φάση της. Ωστόσο, και αυτή τη βδομάδα οι «παράπλευρες απώλειες» μεταξύ των αμάχων πολλαπλασιάστηκαν. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αφγανικών αρχών οι νεκροί ξεπερνούν τους 900, ενώ το αμερικανικό Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι μεταξύ των άλλων στόχων επλήγη και αποθήκη του «Ερυθρού Σταυρού» με τρόφιμα για τους πρόσφυγες...

Παράλληλα με τις πολεμικές επιχειρήσεις προχώρησε και η συστηματική καλλιέργεια κλίματος υστερίας για τον άνθρακα. Μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν 6 κρούσματα στις ΗΠΑ και ένα στην Κένυα. Ωστόσο, το θέμα της «βιοτρομοκρατίας» κυριάρχησε στα Μέσα ενημέρωσης στρώνοντας το έδαφος για την αποδοχή εκ μέρους της «κοινής γνώμης» ακόμη σκληρότερων αστυνομικών μέτρων και ακόμη φονικότερων στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ακόμη, την περασμένη Πέμπτη, στα αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης μεταδόθηκε η είδηση ότι το Πεντάγωνο έλαβε από την ηγεσία των ΗΠΑ την εντολή να προσδιορίσει τους επόμενους στόχους της «αντιτρομοκρατικής σταυροφορίας». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Σομαλία, όπου σύμφωνα με εκθέσεις της CIA εκπαιδεύονται τρομοκράτες, αλλά και η Υεμένη. Οι δύο αυτές χώρες προστέθηκαν στον κατάλογο όπου ήδη περιλαμβάνονται το Ιράκ, η Συρία και το Ιράν.

Τέλος, όσον αφορά το χρονικό ορίζοντα των αμερικανοβρετανικών επιχειρήσεων, από αμερικανικές κυβερνητικές πηγές έγινε γνωστό ότι οι βασικοί στόχοι στο Αφγανιστάν θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί ως τις 17 Νοέμβρη. Τη μέρα εκείνη θα αρχίζει το μουσουλμανικό ραμαζάνι, ενώ στην επίσπευση των επιχειρήσεων συντείνει η έλευση του χειμώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ