Κυριακή 21 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
«Αντιτρομοκρατική» επίθεση σε δικαιώματα και εισοδήματα

Στην έκτακτη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Γάνδη συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στη συμμετοχή της ΕΕ στην αμερικανική «αντιτρομοκρατική» επιδρομή, αλλά και τα θέματα που προκύπτουν από την οικονομική επιβράδυνση.

Οι «δεκαπέντε» επαναβεβαίωσαν την απόφασή τους να πάρουν μέρος στην επιδρομή με όποιο τρόπο επιλεγεί από τους Αμερικανούς. Οσον αφορά στην αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού», οι ηγέτες των κρατών - μελών της ΕΕ ολοκλήρωσαν τη συζήτηση που άρχισε στην προηγούμενη Σύνοδό τους και συνεχίστηκε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Περιλαμβάνοντας στον ορισμό της τρομοκρατίας και τις εκδηλώσεις αντίστασης και ανυπακοής κατά των βασικών πολιτικών επιλογών της ΕΕ και της «παγκοσμιοποίησης», έβαλαν μπροστά τους μηχανισμούς υλοποίησης των αποφάσεων για την ενίσχυση της παρακολούθησης και καταστολής. Η ευρωαστυνομία, αλλά και ο στρατός, μαζί με την «ενιαία» Δικαιοσύνη τίθενται στην υπηρεσία του σχεδίου για την επιβολή του ιδιότυπου στρατιωτικού νόμου στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Οσον αφορά στα οικονομικά θέματα, οι «δεκαπέντε» δεν άφησαν περιθώρια παρερμηνείας σχετικά με το ποιος θα πληρώσει τα βάρη από τη συνεχιζόμενη επιβράδυνση της οικονομίας στα περισσότερα κράτη - μέλη. Οι εργαζόμενοι, είτε με τις απολύσεις, είτε με τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, είτε με την αφαίρεση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων θα σηκώσουν στις πλάτες τους τα βάρη και αυτής της καπιταλιστικής κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ