Κυριακή 21 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Φωτιές πολέμου και πάλι στη Μέση Ανατολή

Η εκτέλεση του ακροδεξιού υπουργού Τουρισμού του Ισραήλ, Ζεεβί, την περασμένη Τετάρτη απέδειξε πόσο μακριά βρίσκεται ακόμη η ειρήνη από τη Μέση Ανατολή, αφού το Ισραήλ διεξάγει έναν άδικο πόλεμο ενάντια στους Παλαιστίνιους. Την ευθύνη ανέλαβε το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σε αντίποινα για τη δολοφονία του Γενικού Γραμματέα του Μουσταφά τον περασμένο Αύγουστο από τους Ισραηλινούς.

Η απάντηση της κυβέρνησης Σαρόν ήρθε με την εισβολή στρατευμάτων στα Αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη και το θάνατο τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων και ένα δωδεκάχρονο κορίτσι. Ταυτοχρόνως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέστειλε τελεσίγραφο προς την Παλαιστινιακή Αρχή για την άμεση παράδοση των υπεύθυνων για την εκτέλεση του υπουργού. Σε αντίθετη περίπτωση, σημειώνεται, ο ισραηλινός στρατός θα αναλάβει γενική δράση κατά των Παλαιστινίων.

Εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία του Γιάσερ Αραφάτ ότι η ισραηλινή κυβέρνηση σχεδίαζε τη δολοφονία του στο πλαίσιο των σχεδίων της για την εξόντωση των Παλαιστινίων ηγετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ