Τρίτη 31 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Συνεχίζεται το καλοκαιρινό ταξίδι του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ με σύνθημα «Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!». Το σύνθημα του Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από το ποίημα «Καπνισμένο Τσουκάλι», που έγραψε ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος, όταν ήταν εξόριστος στο Κοντοπούλι της Λήμνου.

Στο πλαίσιο αυτό, για την Πέμπτη 2 Αυγούστου εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί:

-- Στη Θάσο, στις Μαριές, στις 9 μ.μ. στην πλατεία. Θα παρουσιαστεί σύντομο αφιέρωμα στον Κομμουνιστή καπνεργάτη Γιώργο Κορδέλλη, που εκτελέστηκε το Γενάρη του 1949 στη Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσει ο Νίκος Χρυσάφης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Στην Ιστιαία, στην κεντρική πλατεία. Στις 9.45 μ.μ. θα γίνει ομιλία από τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ξεκινούν στις 8.30 μ.μ. περιλαμβάνει επίσης: Θέατρο σκιών από τον Θανάση Λιούνη, προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, αφιέρωμα στο έντεχνο τραγούδι και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Στάθη Θεοδώρου. Θα λειτουργήσουν επίσης έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, βιβλιοπωλείο και παιδότοπος.

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου, επίσης, συνεχίζεται η πολύμορφη προφεστιβαλική δραστηριότητα στα Χανιά, με ιστορικό περίπατο στον Αποκόρωνα με τίτλο «Ακολουθώντας τα βήματα του ΔΣΕ» και προβολή ταινίας στους Αρμένους Αποκορώνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ