Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ
Κίνδυνος για εκατοντάδες ΕΒΕ να πεταχτούν «εκτός»

Συνάντηση με τον διοικητή του ΕΦΚΑ έχει ζητήσει για σήμερα το πρωί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), προκειμένου «να εμποδίσει τον αποκλεισμό εκατοντάδων συναδέλφων από τη ρύθμιση» των 100 δόσεων. Οπως σημειώνει η ΟΒΣΑ, συνάδελφοι που διατηρούν ενεργή τη ρύθμισή τους και πληρώνουν μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής, κινδυνεύουν να πεταχτούν «εκτός», καθώς μέχρι χτες δεν μπορούσε να «τραβηχτεί» η δόση Ιούνη λόγω αδυναμίας του συστήματος του ΕΦΚΑ.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν πληρώθηκε εμπρόθεσμα μία δόση, άρα κινδυνεύουμε να πεταχτούμε εκτός ρύθμισης όλοι μας, χωρίς να έχουμε παραβιάσει κανένα όρο εμείς από την πλευρά μας!». Σήμερα «δεν θα πληρωθεί και η επόμενη δόση (αν το σύστημά παραμένει σε αδυναμία), οπότε θα βρεθούμε με δυο συνεχόμενες απλήρωτες δόσεις και θα πεταχτούμε αυτόματα από το σύστημα εκτός ρύθμισης!

Σε περίπτωση που το σύστημα λειτουργήσει (...) και επιχειρήσει να "τραβήξει" δυο δόσεις μαζί, θα πεταχτούν εκτός ρύθμισης πολλοί συνάδελφοι επειδή μπορεί να μην έχουν αντιληφθεί τι έχει συμβεί και δεν έχουν αρκετά χρήματα στο λογαριασμό τους για την πληρωμή δύο δόσεων. Αλλά και τα χρήματα να υπάρχουν στο λογαριασμό τους, αν έχουν όριο ανάληψης στην πάγια τραπεζική εντολή τους, το σύστημα δεν θα μπορέσει να "τραβήξει" δυο δόσεις την ίδια μέρα, με συνέπεια πάλι να βγουν εκτός ρύθμισης. Καταγγέλλουμε την τακτική αυτή του ΕΦΚΑ, η οποία θέτει σε κίνδυνο πολλούς οφειλέτες που έχουν προβεί σε ρυθμίσεις και προσπαθούν να είναι συνεπείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ