Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις των καλοκαιρινών παιδότοπων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις των καλοκαιρινών παιδότοπων με τις καθιερωμένες γιορτές λήξης. Το θέμα των γιορτών ήταν «Η ειρήνη μέσα από τις τέχνες», που ήταν και η θεματολογία των φετινών καλοκαιρινών παιδότοπων. Το θέμα επιλέχθηκε επιδιώκοντας να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε σχέση με τα αίτια του πολέμου, αλλά και να αναδείξει το πόσο ελπιδοφόρο και αναγκαίο είναι τα παιδιά να ονειρεύονται και να επιδιώκουν έναν κόσμο χωρίς πολέμους και κατ' επέκταση χωρίς προσφυγιά.

Οι γιορτές περιελάμβαναν εκθέσεις με τις κατασκευές και τα έργα των παιδιών, τραγούδια, γυμναστικές επιδείξεις, θεατρικά δρώμενα και κουκλοθέατρο με χειροποίητες μαριονέτες κατασκευασμένες από τα ίδια, αναδεικνύοντας τα δεινά που επιφέρουν οι πόλεμοι, την ευτυχία της πραγματικής ειρήνης, αλλά κυρίως την ανάγκη της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών. Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν όταν τα παιδιά ενός από τους παιδότοπους τραγούδησαν «Το τραγούδι της ειρήνης» που γράφτηκε από τα ίδια και μελοποιήθηκε από την μουσικό του παιδότοπου.

Η αντιδήμαρχος, Ανθή Ζορμπά, ευχαρίστησε εκ μέρους του δημάρχου Βαγγέλη Σίμου τους γονείς, που οι περισσότεροι για ακόμα μία χρονιά εμπιστεύτηκαν τις δράσεις του δήμου και τόνισε πως η δημοτική αρχή, μέσα στις αντίξοες και οικονομικά δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί προκειμένου να παρέχει δωρεάν δράσεις δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ