Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφικές προβολές στην Ικαρία

Εναν κύκλο κινηματογραφικών προβολών με ελεύθερη είσοδο για όλους ξεκίνησε από την προηγούμενη βδομάδα ο δήμος Ικαρίας, με αξιόλογα κινηματογραφικά έργα, στο Δημοτικό Κινηματογράφο Αγίου Κηρύκου. Ο δήμος Ικαρίας προχωρά σε αυτήν τη δραστηριότητα πιστεύοντας ότι κάθε μορφή τέχνης πρέπει να φτάνει στο λαό, ως ξεχωριστός τρόπος ανθρώπινης έκφρασης, αλλά και ως μέσο διαπαιδαγώγησης και διασκέδασης.

Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, «η πρωτοβουλία αυτή της δημοτικής αρχής, σε συνδυασμό με την προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών (π.χ. νέο προβολικό σύστημα στον θερινό, δημιουργία χειμερινής αίθουσας προβολών) αποδεικνύει τον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει ένας Δημοτικός Κινηματογράφος, κόντρα στη ραγδαία εμπορευματοποίηση και την πολιτιστική υποταγή».

Ταυτόχρονα, παραχωρείται δωρεάν η χρήση του Δημοτικού Κινηματογράφου δύο φορές τη βδομάδα σε όσους συλλόγους ενδιαφέρονται (Κινηματογραφική Λέσχη, Συλλόγους γονέων, κ.λπ.) για την παρουσίαση ενός παράλληλου προγράμματος προβολών. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τετάρτη πραγματοποιείται μουσική εκδήλωση, αύριο θα γίνει προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Κηρύκου, την Παρασκευή θα προβληθεί η ταινία «Onirica» (2014) ενώ το πρόγραμμα προβολών και εκδηλώσεων συνεχίζεται μέχρι τις 16 Σεπτέμβρη, με ώρα έναρξης 9 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ