Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραυματισμός συμβασιούχου στο δήμο Δάφνης - Υμηττού

Τον τραυματισμό συμβασιούχου εργαζόμενης στην υπηρεσία καθαριότητας στο δήμο Δάφνης - Υμηττού καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Η εργαζόμενη υπέστη κάταγμα περόνης, με το Συνδικάτο να τονίζει πως το «ατύχημα» θα μπορούσε να αποφευχθεί «αν φορούσε τα κατάλληλα παπούτσια και αν είχε τα κατάλληλα μέσα προστασίας».

«Κυβέρνηση και διοικήσεις των δήμων έχουν την κύρια ευθύνη για τα εργατικά ατυχήματα, αφού συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια των εργατών σαν "κόστος"», αναφέρει το Συνδικάτο και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στην εργαζόμενη. Υπενθυμίζει πως δεκάδες «ατυχήματα» έχουν σημειωθεί από την αρχή του έτους, ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, του κακοσυντηρημένου εξοπλισμού και των λειψών έως ανύπαρκτων μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

«Συνάδελφοι, δεν μπορούμε να περιμένουμε ποιος θα έχει σειρά αύριο», τονίζει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν να συγκροτηθούν σε κάθε δήμο Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας και να χορηγηθούν τα απαιτούμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ