Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Συμφωνία για τηλεοπτικά, σέντρα στις 25 Αυγούστου

Μία πολύ σημαντική εκκρεμότητα που άφηνε στον «αέρα» την κλήρωση και την έναρξη του νέου πρωταθλήματος διευθετήθηκε οριστικά χτες μετά το ραντεβού του Γ. Βασιλειάδη με τις επτά ομάδες της πρώτης κατηγορίας που δεν είχαν εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε συνάντηση με τους Παναθηναϊκό, Αρη, Ατρόμητο, Ξάνθη, Παναιτωλικό, Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία, όπου συμφωνήθηκε οι εντός έδρας αγώνες τους να μεταδίδονται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ. Το συμβόλαιο που προτάθηκε είναι διετούς διάρκειας με οψιόν ανανέωσης για τρία ακόμα χρόνια, ανάλογα και με τις εξελίξεις που θα προκύψουν στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης και της ενδεχόμενης παρουσίας 12 ομάδων από τη σεζόν 2020-21.

Το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας για κάθε έτος έχει οριστεί στα 17 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν αναλογικά με βάση το brand name της καθεμιάς ενώ υπάρχει πρόβλεψη μπόνους σε περίπτωση που υπάρχουν αξιοπιστία στις πληρωμές, χρησιμοποίηση Ελλήνων παικτών, εξάλειψη της βίας και άλλες ενέργειες προς αναβάθμιση του προϊόντος.

Επόμενο βήμα είναι η υπογραφή προσυμφώνου μέχρι αύριο Πέμπτη, οπότε είναι προγραμματισμένη η κλήρωση του πρωταθλήματος. Μετά το προσύμφωνο με την ΕΡΤ (τα χρήματα θα δοθούν μέσω της Λίγκας) οι επτά «άστεγες» ομάδες θα συνυπογράψουν και την προκήρυξη του πρωταθλήματος 2018-2019. Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει και ο τρόπος που θα μειωθεί ο αριθμός των ομάδων της Super League από 16 σε 14. Σημειώνεται ότι τα 18 εκατ. ευρώ δεν θα μοιραστούν ισόποσα στις επτά ομάδες, αλλά ανάλογα με την εμπορικότητά τους και το συμβόλαιο που είχαν πέρυσι από τη «Nova».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ