Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μπαράζ επιθέσεων με νεκρούς μαθητές

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέο μπαράζ επιθέσεων από Ταλιμπάν σημειώθηκε τα τελευταία 24ωρα, με δεκάδες νεκρούς, ανάμεσά τους και μαθητές. Την Τετάρτη έγινε επίθεση αυτοκτονίας σε εκπαιδευτικό κέντρο στην Καμπούλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 34 ανθρώπους και τραυματίζοντας 56. Τα περισσότερα θύματα ήταν μαθητές που προετοιμάζονταν για τις εισαγωγικές τους εξετάσεις για το πανεπιστήμιο σε αίθουσα της Ακαδημίας Μαούντ, η οποία βρίσκεται στη δυτική Καμπούλ, σε περιοχή όπου ζουν πολλά μέλη της σιιτικής κοινότητας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο βομβιστής εισήλθε στο εκπαιδευτικό κέντρο από μια πίσω είσοδο και κατάφερε να φτάσει σε αίθουσα όπου βρίσκονταν περισσότεροι από 100 μαθητές. Το πρακτορείο ειδήσεων του «Ισλαμικού Κράτους», «Amaq», ανέφερε - χωρίς τεκμηρίωση - ότι το «ΙΚ» διεξήγαγε τη βομβιστική αυτή επίθεση. Την ίδια μέρα, Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε στρατιωτικό φυλάκιο στη βόρεια επαρχία Μπαγκλάν, σκοτώνοντας 44 Αφγανούς στρατιώτες και αστυνομικούς.

Τέλος, χτες, ένοπλοι επιτέθηκαν σε περιοχή γύρω από ένα κέντρο εκπαίδευσης των αφγανικών υπηρεσιών Πληροφοριών στην Καμπούλ, δήλωσε αξιωματούχος του κέντρου, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Να σημειωθεί ότι οι νέες επιθέσεις γίνονται στο φόντο των «μυστικών διαπραγματεύσεων» των ΗΠΑ με τους Ταλιμπάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ