Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 19 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Το «Κόκκινο Αερόστατο» στα Φεστιβάλ!

Από τις περσινές δραστηριότητες και εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Από τις περσινές δραστηριότητες και εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, με σύνθημα «Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!» (Γ. Ρίτσος), θα κορυφωθούν στην Αθήνα, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον, στις 20, 21 και 22 Σεπτέμβρη. Το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Συνεχίζοντας την παρουσίαση του προγράμματος των χώρων που θα υπάρχουν στο Φεστιβάλ, ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα τον Παιδότοπο και το χώρο του «Κόκκινου Αερόστατου», που απευθύνεται στα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

***

Ενας γνώριμος και αγαπημένος χώρος που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στα Φεστιβάλ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι ο χώρος που απευθύνεται στις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, στα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Φέτος ο χώρος αυτός αποκτά όνομα, δανεισμένο από το περιοδικό που κυκλοφορεί εδώ και ένα χρόνο και απευθύνεται σε αυτές τις ηλικίες, το «Κόκκινο Αερόστατο»! Και ο πήχης μπαίνει ακόμα πιο ψηλά: Να εγκαινιαστεί αυτός ο χώρος σε ακόμα περισσότερα Φεστιβάλ στις πόλεις ανά την Ελλάδα.


Ο χώρος του «Κόκκινου Αερόστατου» στην Αθήνα θα περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα πλούσιων, πολύμορφων και φροντισμένων δραστηριοτήτων. Και τις τρεις μέρες, τα παιδιά θα μπορούν να μάθουν και να παίξουν συλλογικά, μέσα από τις «4 γωνιές» δραστηριοτήτων που θα υπάρχουν στο χώρο. Οι «γωνιές» θα λειτουργούν και τις τρεις μέρες από τις 7 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ., ενώ τα προγράμματά τους θα είναι μικρής διάρκειας και θα επαναλαμβάνονται μέσα σε αυτές τις τρεισήμισι ώρες. Οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται στις «γωνιές» είναι εμπνευσμένες από την ύλη του 7ου τεύχους του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατο», που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Στη Γωνιά του Αθλητισμού θα υπάρχουν κάθε μέρα αθλητικά - κινητικά παιχνίδια, τουρνουά σκακιού, αλλά και πολλά ακόμα επιτραπέζια παιχνίδια. Στη Γωνιά της Τέχνης θα στηθεί ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο, όπου τα παιδιά θα φιλοτεχνούν τα δικά τους έργα, μαθαίνοντας και κάποια συγκεκριμένη τεχνική. Η έμπνευσή τους θα βασίζεται σε έργα που δημιούργησαν εικαστικοί καλλιτέχνες στην εξορία, στέλνοντας μήνυμα ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές αντέχουν και μπορούν και δημιουργούν. Στη Γωνιά της Επιστήμης οι μικροί επισκέπτες μέσα από πειραματισμούς και κατασκευές θα μάθουν για τη ρομποτική. Θα διατρέξουν όλη την περίοδο, από το πώς κατασκευάστηκε το πρώτο ρομπότ, μέχρι το σήμερα με τα υπερσύγχρονα, αυτοματοποιημένα ρομπότ. Στην τελευταία Γωνιά, μέσα από πολυεπίπεδο παιχνίδι γρίφων θα συζητήσουν για διάφορες έννοιες που προβληματίζουν τα παιδιά.


Ξεχωριστά χρειάζεται να αναφέρουμε την παιδική παράσταση, «Γεια Χαρά», που θα ανέβει στον Παιδότοπο από θεατρική ομάδα όπου συμμετέχουν παιδιά τέτοιας ηλικίας. Η παιδική θεατρική ομάδα λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια. Ολο το χρόνο τα παιδιά κάνουν πρόβες και θεατρικό παιχνίδι στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, με στόχο να παρουσιάσουν την παράστασή τους στο Φεστιβάλ, κερδίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα! Η φετινή παράσταση είναι βασισμένη στο ομότιτλο παραμύθι του Γιώργου Μαρίνου. Αναφέρεται σε μια χώρα και σ' έναν απαίσιο βασιλιά που καλοπερνά ενώ ο λαός του δυστυχεί, ώσπου εμφανίζεται η μικρή Χαρά και όλα αλλάζουν.

Το έβδομο τεύχος του περιοδικού, πολύτιμος βοηθός στην προετοιμασία των Φεστιβάλ

Το περιοδικό θα περιλαμβάνει στιγμιότυπα από την παιδική κατασκήνωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 27ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, στις 6, 7, 8 και 9 Ιούλη στην Πάτρα.

Θα υπάρχει πλούσια θεματολογία γύρω από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που θα αποτελεί άλλωστε και τη βάση για τις «γωνιές» των δραστηριοτήτων. Ολοκληρώνεται το αφιέρωμα «Η θαυμαστή ιστορία του ανθρώπου από την αρχή», με αφιέρωμα στη νέα κοινωνία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Επίσης, στην πλούσια ύλη του συμπεριλαμβάνονται σελίδες ιστορίας για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τη νέα σχολική χρονιά, αλλά και τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική.

Φυσικά, θα υπάρχουν οι καθιερωμένες στήλες όπως κόμικς, σκάκι, κατασκευές, γρίφοι και γνωριμία με αθλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ