Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σήμερα η παρέμβαση στη διοίκηση της Alpha Bank

Σε κινητοποίηση στη διοίκηση της Alpha Bank (Σταδίου 40), σήμερα, Πέμπτη στις 11 π.μ., με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου με αναπηρία, μέσα από τη διαδικασία της «εθελουσίας εξόδου», καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής.

Στην παρέμβαση καλούν επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

Οι φορείς έχουν καταγγείλει πως ο εν λόγω εργαζόμενος, που προσελήφθη το 1992 με τις διατάξεις του νόμου για τα άτομα με αναπηρίες, παραπλανήθηκε και υπέγραψε αίτηση «εθελουσίας εξόδου», χωρίς να έχει αντιληφθεί το περιεχόμενό της. Απαιτούν τη διασφάλιση της παραμονής του εργαζόμενου στη θέση εργασίας του και παλεύουν για να δοθεί τέλος σε εκβιασμούς και πιέσεις προς τους εργαζόμενους συνολικά για συμμετοχή στο πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου».

«Οι τράπεζες, με πρόσφατα παραδείγματα τις ALPHA BANK και ΕΘΝΙΚΗ, εξωθούν σε "εθελούσια" απόλυση συναδέλφους ΑμεΑ, προκειμένου να γλιτώσουν από τα "βαρίδια" και να αυξήσουν την κερδοφορία τους», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο. Πιο συγκεκριμένα, «στην Alpha Bank είναι δεκάδες οι περιπτώσεις των συναδέλφων ΑμεΑ τους οποίους καλεί η διοίκηση (Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού) προκειμένου να τους κατευθύνει σε υπογραφή της "εθελουσίας", και όταν αυτοί δεν δέχονται τους μετακινεί δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία τους, τους τρομοκρατεί, τους αφήνει χωρίς αντικείμενο εργασίας προκειμένου να τους εξωθήσει σε παραίτηση». Αντίστοιχα, η Εθνική Τράπεζα μέσα στις καλοκαιρινές άδειες «αποφάσισε τη μαζική μετακίνηση συναδέλφων ΑμεΑ από τα καταστήματα σε μια υπερδιεύθυνση στη Λ. Συγγρού, χωρίς να τους ρωτήσει ή να τους προειδοποιήσει, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η μετακίνηση στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητά τους».

Επιπλέον, η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει πως η Alpha Bank στο νέο οργανόγραμμα - κανονισμό «καταργεί την τεχνική υπηρεσία, άρα δεκάδες θέσεις εργαζομένων και μαζί με αυτές, τις μοναδικές που από το νόμο είναι προσδιορισμένες να δουλεύουν ανάπηροι, αυτές των τυφλών τηλεφωνητών».

Το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού διεκδικεί: Τη δικαίωση του εργαζόμενου της Alpha Bank και την παραμονή του στη δουλειά. Να δοθεί τέλος σε κάθε εκβιασμό των τραπεζών για συμμετοχή των εργαζομένων στο πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου». Να πάρει πίσω η Εθνική Τράπεζα την απόφαση για μαζική μετακίνηση όλων των ΑμεΑ στην Υπερδιεύθυνση 038.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ