Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2018
Μια γιορτή ιστορίας και πολιτισμού

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, αθλητικές δραστηριότητες είναι τα «κομμάτια» που συμπληρώνουν το πλούσιο πρόγραμμα των φετινών «Θερμοπυλείων», τα οποία διοργανώνουν ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας και θα διαρκέσουν από 25 Αυγούστου έως 30 Σεπτέμβρη.

Στις εκδηλώσεις έναρξης, στο Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, όπου θα παραβρεθεί και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, το πρόγραμμα του Σαββάτου 25/8 περιλαμβάνει αγώνες επίδειξης τοξοβολίας, σε συνδιοργάνωση με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων.

Το βράδυ του Σαββάτου, στις 9 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τους Γιώργο Νταλάρα, Θοδωρή Κοτονιά και Βιολέτα Ικαρη. Παίζει η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Μουσική παράσταση «Κάτω από τ' αστέρια», από τους Midnight Blue & Friends, στις 7 Σεπτέμβρη, ώρα 9.30 μ.μ., στο Κάστρο Λαμίας.

Εκθεση ζωγραφικής «Οι Θερμοπύλες», 13 - 17 Σεπτέμβρη (εγκαίνια στις 13/9, στις 8 μ.μ., οδός Καραϊσκάκη).

Θεατρική παράσταση «Οι Τρωάδες», από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και τη Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα», στις 15 Σεπτέμβρη, στις 9 μ.μ., στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο Λαμίας.

Συναυλία με την Μαρίζα Ρίζου, στις 17 Σεπτέμβρη, στις 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο Λαμίας.

Θεατρική παράσταση «Ιδομενέας» του Μότσαρτ, από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, στις 22 και 23 Σεπτέμβρη, στις 9 μ.μ., στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο Λαμίας.

Τέλος, στις 30 Σεπτέμβρη θα γίνουν «Πορεία Τιμής» και Ποδηλατοδρομία.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ