Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βασικός στόχος «να μην γκρεμίσει όσα έχτισε» για το κεφάλαιο

Στην ενίσχυση των πλαστών διαχωριστικών γραμμών με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, αλλά και στην καλλιέργεια κάλπικων προσδοκιών στο λαό, είναι σταθερά προσανατολισμένη η κυβερνητική προπαγάνδα, που αναμένεται να κλιμακωθεί το διάστημα που μεσολαβεί έως τη ΔΕΘ και την εμφάνιση εκεί του πρωθυπουργού, ενώ στο ενδιάμεσο εκκρεμούν ο ανασχηματισμός και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ενδεχομένως θα υπάρξει αντικατάσταση του γραμματέα αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν τον νυν υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη να μετακινείται στη θέση αυτή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, μιλώντας χτες στη δημόσια τηλεόραση και δείχνοντας μεταξύ άλλων τις βαθύτερες στοχεύσεις της κυβερνητικής προπαγάνδας, όπως την απόκρυψη των αιτιών της καπιταλιστικής κρίσης, σημείωσε πως «πρέπει να γίνει πάρα πολύ σαφές ότι ήταν το πολιτικό σύστημα αυτό, το παλιό, το διεφθαρμένο, το διαπλεκόμενο, που οδήγησε τη χώρα στη μεγάλη καταστροφή του 2010», και σε αυτό το έδαφος επιχείρησε να παρουσιάσει την αντιλαϊκή διαχείριση της κυβέρνησης - που συνέχισε από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες - ως αυτή που «άλλαξε πλήρως, άρδην την εικόνα της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας».

Μάλιστα, την ώρα που μπροστά είναι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση και τα οποία έρχονται να προστεθούν στους πάνω από 700 μνημονιακούς νόμους, ισχυρίστηκε ότι «ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, για να το πούμε πιο απλά ο κύκλος των μέτρων, έχει κλείσει. Ο,τι μέτρο ήταν να παρθεί, πάρθηκε».

Μολαταύτα, παραδέχτηκε ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί, καθώς η επιτροπεία από την ΕΕ θα παραμείνει, «έτσι ώστε να μην ξεφύγουμε σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική κατάσταση», ενώ παραπέρα σημείωσε ότι «σε ολόκληρο τον κόσμο ισχύει ένα καθεστώς όπου οι αγορές αντικειμενικά επιβάλλουν συγκεκριμένες πειθαρχίες, σε όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου. Δηλαδή, κρίνουν τον κίνδυνο που υπάρχει για να δανείσουν μια οποιαδήποτε χώρα, είτε αυτή η χώρα είναι οι ΗΠΑ, είτε αυτή η χώρα είναι η Ελλάδα, είτε είναι η Βραζιλία, και στη βάση ακριβώς αυτού του κινδύνου συγκροτούν και το αντίστοιχο επιτόκιο. Αυτό λοιπόν είναι μια διαδικασία πειθάρχησης όλων των χωρών που συμμετέχουν στο διεθνές οικονομικό στερέωμα, την οποία δεν μπορεί κανένας να την αποφύγει».

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα ψηφισμένα μέτρα, όπως αυτό της περικοπής των συντάξεων, ο Δ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι «αντικειμενικά δεν είναι αναγκαίο για να πιαστεί το 3,5% που έχουμε ως στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος. Από εκεί και πέρα, το τι θα γίνει ή δεν θα γίνει νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα που αφορά το οικονομικό επιτελείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, και πάρα πολύ σύντομα θα έχετε την απάντηση που θέλετε».

Ομοίως, για τον κατώτατο μισθό δήλωσε ότι «είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να εκκινήσει τη διαδικασία διαβούλευσης για την αύξησή του» με Υπουργική Απόφαση, όπως προβλέπει ο μνημονιακός νόμος της ΝΔ.

Αφού καθησύχασε το λαό ότι νέα μέτρα δεν θα υπάρξουν και τα ήδη ψηφισμένα μπορεί και να μην εφαρμοστούν, κατέληξε με ένα μήνυμα προς το εγχώριο κεφάλαιο ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν θα συμβεί αν πρόκειται να κινδυνεύσει η ανάκαμψη της κερδοφορίας του. «Αρα λοιπόν, εμείς τι πρέπει να κάνουμε την επόμενη μέρα;», είπε και συνέχισε: «Εχουμε δύο στόχους. Ο πρώτος είναι η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και συνετή δημοσιονομική πολιτική, έτσι ώστε να μην γκρεμίσουμε όλα όσα χτίσαμε...»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ