Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 26 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ολο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
  • Στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά»
  • Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη, στο γνώριμο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη θα γίνει η κεντρική πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Αυγούστου, οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ μπαίνουν στο χώρο και ξεκινούν τις εργασίες για τη διαμόρφωσή του προκειμένου να μπορέσει να φιλοξενήσει τους χιλιάδες επισκέπτες. Παράλληλα, από εκεί θα ξεκινήσει μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση με το πρόγραμμα και το κουπόνι ενίσχυσης του Φεστιβάλ στο χέρι.

Στο πλαίσιο του τριημέρου προγραμματίζονται πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και συζητήσεων στις τρεις σκηνές (κεντρική, λαϊκή, νεανική) αλλά και στα στέκια που θα λειτουργήσουν.

Την Πέμπτη 13/9 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Η συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η πείρα από την πάλη με την εργοδοσία, το κράτος και τους μηχανισμούς του». Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 15/9, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Η ίδρυση και δράση της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας (1967 - 1974)». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα φροντισμένο, με αφιερώματα σε δημιουργούς, συναυλίες αγαπημένων ερμηνευτών και τοπικών καλλιτεχνών.

Στο Εργατικό Στέκι θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Η συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος». Επίσης, θα υπάρχει γωνιά για νέους εργαζόμενους και σπουδαστές στους χώρους μαθητείας και κατάρτισης.

Στο Στέκι ΑΕΙ - ΤΕΙ θα λειτουργεί έκθεση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ και τη δράση της στη σπουδάζουσα νεολαία. Οργανώνονται συζητήσεις με πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές. Ενώ θα παρουσιαστούν και βιβλιοπροτάσεις ανά επιστημονικό αντικείμενο, από εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Στο Μαθητικό Στέκι θα λειτουργεί ψηφιακή διαδραστική έκθεση με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ανάπτυξη και οργάνωση του μαθητικού κινήματος στη χώρα μας». Θα υπάρχουν επίσης γωνιές με ταμπλό, εκθέσεις φωτογραφίας, παιχνίδια γρίφων, παιχνίδι «πες βρες». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το αντιπολεμικό μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα που θα παρουσιαστεί από μαθητές σχολείων της πόλης.

Με θέμα το Διάστημα θα λειτουργήσει φέτος ο Παιδότοπος. Περιλαμβάνει αστροπαιχνίδια και τις τρεις μέρες. Επιπλέον, την πρώτη μέρα θα γίνουν αθλοπαιδιές. Τη δεύτερη μέρα αστροκουίζ και θεατρικό με τίτλο «Οι καινούριες περιπέτειες του Μικρού Πρίγκιπα». Την τρίτη μέρα παράσταση Καραγκιόζη και ζούμπα πάρτι.

Στο χώρο θα λειτουργούν γωνιές με lego, face printing, φωτογραφίες και πειράματα.

Στο «Κόκκινο Αερόστατο» για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, θα λειτουργούν δημιουργικά εργαστήρια από τις 7.30 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ. με θέματα: Ιστορία, Αθλητισμός, Εικαστικά, Επιστήμες.

Στο Στέκι Κατά των ναρκωτικών θα λειτουργεί Escape room.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι μοναδικό

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, σημείωσε: «Το ταξίδι του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ ξεκίνησε ήδη μέσα στο καλοκαίρι στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Από τη μέχρι τώρα δραστηριότητα στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας φαίνεται ότι πράγματι το φετινό Φεστιβάλ είναι μοναδικό.

Για τους νέους και τις νέες που απευθύνεται η ΚΝΕ αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία να γνωρίσουν την Ιστορία του ΚΚΕ και της Νεολαίας του, τις λαμπρές σελίδες της Ιστορίας που έγραψε ο λαός μας όλα αυτά τα χρόνια στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον γι' αυτόν και τα παιδιά του.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ και όλη η προετοιμασία του διεξάγονται σε μια περίοδο έντονων εγχώριων και διεθνών εξελίξεων που επηρεάζουν την καθημερινότητα και όλη τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Το Φεστιβάλ όπως κάθε χρόνο αποτελεί ένα μεγάλο ραντεβού για συζήτηση γύρω από την πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μια μεγάλη γιορτή για όλες τις ηλικίες και μια ανάσα αγωνιστικής ανάτασης για τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης.

Το μέρος γνωστό. Το στρατόπεδο "Παύλου Μελά" στη Δυτική Θεσσαλονίκη, εκεί που ο λαός μας με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές έγραψε άλλη μια σελίδα ηρωισμού και αυτοθυσίας και δεν λύγισε μπροστά στη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής εξουσίας. Εκεί δίνουν ραντεβού οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο για να ξεκινήσει για άλλη μια χρονιά η διαμόρφωση του χώρου που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις και να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση με το πρόγραμμα και το κουπόνι ενίσχυσης του Φεστιβάλ στο χέρι, στις λαϊκές συνοικίες και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προετοιμασία όλων των δραστηριοτήτων που θα ξετυλιχθούν μπροστά στο Φεστιβάλ από τα μουσικά αφιερώματα, τα θεματικά περίπτερα και τα στέκια ανά τμήμα νεολαίας που θα λειτουργούν στο χώρο, μέχρι τις εκδηλώσεις σε συνοικίες και τις πόλεις των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας».

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του τριημέρου
Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη

Στην Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με τον Κώστα Καρμπά και την Ανθή Τατσιούλη. Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή με τον Γιώργο Νταλάρα.

Στη Λαϊκή Σκηνή: Ποντιακό γλέντι με τον Σεραφείμ Μαρμαρίδη. Λαϊκό γλέντι με τους Πετρολούκα Χαλκιά και Γιάννη Λίτσιο.

Στη Νεανική Σκηνή: Συναυλίες με τους Urban Pulse και τους Imam Baildi.

Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη

Στην Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο με τους Βαγγελιώ Γρέγου, Λάμπρο Καφκούλα, Νίκο Ταλέα, Μαρία Φραγκούλη και την 50μελή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Δήμου Κασσάνδρας, με τον μαέστρο Γιάννη Σγούρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια Κώστας Ματσίγκος. Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Στη Λαϊκή Σκηνή: Συναυλία με την Κωνσταντίνα Πάλλα. Συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Στη Νεανική Σκηνή: Οι Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης - Τσολιάς εντ δε τσολιά μπαντ. Τα Κίτρινα Ποδήλατα. Πάρτι με τους Papas family band.

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη

Στην Κεντρική Σκηνή: Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη. Αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο με τον Θάνο Μικρούτσικο, την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Δημήτρη Κανέλλο και τον Γιώργο Μεράντζα.

Στη Λαϊκή Σκηνή: Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Μπουζούκι». Λαϊκό γλέντι με τον Αγάθωνα.

Στη Νεανική Σκηνή: Αφιέρωμα στα παράνομα τραγούδια της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας, με το συγκρότημα της ΚΝΕ. Μουσικό πρόγραμμα με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ