Τρίτη 28 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών της Κύπρου

Αγωνιστικό χαιρετισμό στους εκπαιδευτικούς της Κύπρου, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα που ανακοίνωσε στις αρχές Ιούλη η κυπριακή κυβέρνηση, στέλνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Στην Κύπρο προωθούνται μεταξύ άλλων αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, μείωση στο ήμισυ των αναγκαίων για φέτος διορισμών και περιορισμός των εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Ταυτόχρονα, επιχειρείται χτύπημα στο εκπαιδευτικό κίνημα, κόβοντας τις συνδικαλιστικές άδειες και δυσκολεύοντας έτσι τη δράση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και γενικότερα του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ: «Ιδια πολιτική στην Κύπρο, στην Ελλάδα, σε χώρες της Ευρώπης και αλλού, με μνημόνια και χωρίς! Μέτρα που έχουν τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης των μονοπωλίων και είναι κατευθύνσεις και εργαλεία του ΟΟΣΑ και απαιτήσεις του κεφαλαίου! Πέρυσι μόλις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψήφισε τον απεργοκτόνο νόμο, ενώ επιχείρησε να αυξήσει στο 30ωρο το ωράριο των εκπαιδευτικών με τη λεγόμενη "υποχρεωτική" παραμονή τους στο σχολείο για 30 ώρες.

Οι Ελληνες εκπαιδευτικοί ξέρουν τι θα πει "εξοικονόμηση" δαπανών και προσωπικού, με τη χρόνια αδιοριστία (10 χρόνια έχουν να γίνουν διορισμοί στην Ελλάδα!), με τις καταργήσεις, συμπτύξεις, συγχωνεύσεις χιλιάδων σχολείων, τα 25άρια και πλέον τμήματα, με χιλιάδες προνήπια και παιδιά με ειδικές ανάγκες έξω από τη δημόσια εκπαίδευση, με τα παιδιά των ΕΠΑΛ να ψάχνουν την ειδικότητά τους σε μεγάλη απόσταση ή και να εξαναγκάζονται να αλλάξουν, με τη συνεχή μετακίνηση των εκπαιδευτικών έως και σε 8 σχολεία κάθε βδομάδα!

Οι Ελληνες έως και 16 χρόνια (!) συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν καλά τι θα πει ανεργία, ελαστική εργασία και πανελλαδική περιφορά, κάθε χρόνο και αλλού, από τον Εβρο έως την Κρήτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαλυμένη ζωή τους! Τελικοί αποδέκτες όλων αυτών είναι φυσικά τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, που πλήττονται βάναυσα!

Γι' αυτό λέμε: Φτάνει πια! Πληρώσαμε την κρίση τους, δεν θα πληρώσουμε τη "μεταμνημονιακή" καπιταλιστική τους ανάπτυξη, για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια και να βιώνει εργασιακό μεσαίωνα ο λαός! Ιδια πρέπει να είναι λοιπόν και η λαϊκή απάντηση! Μαζικός αγώνας ενάντια σ' αυτήν την πολιτική, με όποια κυβέρνηση ή απόχρωση εφαρμόζεται! Καθαρή λύση, ανάπτυξη και διέξοδος για το λαό θα έρθει μόνο με ταξικούς αγώνες ενάντια στη μήτρα που γεννά αυτήν την πολιτική, που είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, ενάντια σε ΕΕ - ΟΟΣΑ - κεφάλαιο - κυβερνήσεις τους, ενάντια στα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, αλλά και ενάντια στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που τους στηρίζουν!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ