Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
«Χυδαιολογεί αντί να απολογηθεί η δημοτική αρχή»

Αντί να απαντήσει γιατί και πώς έγινε αλλαγή της ονομασίας της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, επιτίθεται σ' αυτούς που το αποκάλυψαν

Με χυδαία προσωπική επίθεση στον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Απ. Παπαϊωάννου, επιχειρεί η δημοτική αρχή του δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας να απαντήσει στην αποκάλυψη ότι έγινε αλλαγή της ονομασίας της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, που είχε δοθεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της θητείας του δημάρχου Β. Καραμπερόπουλου, για να τιμηθεί η νικηφόρα μάχη κατά των ναζί που έδωσαν στο συγκεκριμένο χώρο ο ΕΛΑΣ και ο Εφεδρικός ΕΛΑΣ Βελεστίνου την 1η Αυγούστου 1944.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», η καταγγελία της στηρίχθηκε στις διαβεβαιώσεις τριών πρώην δημάρχων (Καραμπερόπουλος, Γεροβασίλης, Λαΐτσου) για την ονομασία της πλατείας Εθνικής Αντίστασης και για το ότι ποτέ δεν είχε παρθεί απόφαση για αλλαγή της σε «πλατεία Ρολογιού».

Η τωρινή δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Δ. Νασίκας, αντί να ασχοληθούν με την καταγγελία και να πάρουν τις διορθωτικές αποφάσεις που απαιτούνται, ως όφειλαν, άρχισαν να βρίζουν και να λοιδορούν τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και να χυδαιολογούν σε βάρος του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εκδηλώνοντας έτσι και την ενόχλησή τους από τις αποκαλύψεις και τις «ενοχλητικές» επερωτήσεις και κριτικές του για τη Χαλυβουργία, για το ατύχημα και τις ελλείψεις στην καθαριότητα και στις υποδομές, για την εγκατάλειψη σε πολλές περιοχές του δήμου.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση τονίζει: «Η πλατεία ήταν Εθνικής Αντίστασης, είναι χαραγμένη στην ιστορική μνήμη του λαού του δήμου κατά του φασισμού και ναζισμού. Δεν σβήνει, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι. Εμείς θα υπερασπιστούμε την τιμή της, θα υπερασπιστούμε τους αγώνες, τις θυσίες και τις προσπάθειες του λαού μας να ορθοποδήσει και να χτίσει την κοινωνία με τον πλούτο του στα χέρια και όχι να του τον κλέβουν άλλοι, όπως και την ιστορία του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ