Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Γιορτές μίσους στον Γράμμο

Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), συνεχίζοντας να προωθεί τον άκρατο αντικομμουνισμό, διοργάνωσε στις 26/8/2018 στον Γράμμο (Βούρμπιανη), για μια χρονιά ακόμη, τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις, τις χαρακτηριζόμενες ψευδεπίγραφα «μνημόσυνο πεσόντων».

Στην εκδήλωση, εκτός του προέδρου και μελών του ΔΣ της ΕΑΑΣ, συμμετείχαν και «συνεόρτασαν» την επέτειο εκπρόσωποι της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, εκπρόσωποι της κατοχικής δοσιλογικής οργάνωσης ΠΑΟ, βασιλικές ενώσεις κ.ά.

Η ΕΑΑΣ, στην οποία υποχρεωτικά εντάσσονται οι απόστρατοι του Στρατού Ξηράς, διοργανώνει αυτές τις τελετές με χρήματα που κρατάει υποχρεωτικά από τις συντάξεις όλων των αποστράτων του Στρατού Ξηράς και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους για τις περισσότερες από τις οικογένειες των αποστράτων, αλλά και συνολικά για το λαό. Ετσι, με τη χρηματοδότηση της ΕΑΑΣ μετακινούνται προς τους χώρους των τελετών νοσταλγοί του φασισμού - ναζισμού, απόστρατοι και άλλοι.

Η ΕΑΑΣ είναι φορέας εποπτευόμενος από τον υπουργό Αμυνας της εκάστοτε κυβέρνησης, γι' αυτό και οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης είναι βαριές.

Είναι απαράδεκτη, προσβλητική και ατιμωτική για τους απόστρατους η διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων από την ΕΑΑΣ, πολύ δε περισσότερο που σ' αυτή συμμετέχουν νοσταλγοί του Χίτλερ, των Ταγμάτων Ασφαλείας, των συνεργατών των Γερμανών και της χούντας του 1967.

Καλούμε τους απόστρατους να καταδικάσουν ανοιχτά την ΕΑΑΣ για τους εορτασμούς αυτούς και να απαιτήσουν την άμεση κατάργησή τους.

Τα σε ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αναγκαίο σήμερα να απομονώσουν αποφασιστικά τους ναζιστές της ΧΑ και τα άλλα φασιστοειδή, που υποστηρίζουν ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να στρέφονται ενάντια στο λαό.


Νίκος ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Αντισυνταγματάρχης ε.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ