Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Ξεκίνημα με όξυνση της κόντρας συμφερόντων

Δεν χρειάστηκε να διεξαχθούν παρά δύο μόλις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League προκειμένου να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους τα σημάδια της αδυσώπητης επιχειρηματικής κόντρας συμφερόντων με σκοπό τα κέρδη, η οποία διεξάγεται στο πρόσφορο έδαφος του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου.

Με το «καλημέρα» της αγωνιστικής δράσης αναδείχθηκε η περαιτέρω όξυνση της διαμάχης για τα πρωτεία και τα όποια κέρδη - πολλές φορές απώτερα των όσων σχετίζονται με αυτά που προσφέρει η ποδοσφαιρική αγορά. Και στη 2η αγωνιστική, οι διαιτητικές αποφάσεις και πάλι αποτέλεσαν τη «σπίθα» για νέα ένταση μεταξύ αντιπάλων, ενώ η ρίψη φωτοβολίδας - και μάλιστα ευθείας βολής - στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης συμπλήρωσε με ένα ακόμη περιστατικό βίας το «κάδρο» της αντιπαράθεσης.

Στο αγωνιστικό μέρος ξεχώρισαν τα σημαντικά «διπλά» των δύο «Δικεφάλων», ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ο «περίπατος» του Ολυμπιακού και οι νέες νίκες Παναθηναϊκού και Αρη.

Στην Τρίπολη, η ΑΕΚ νίκησε τον Αστέρα με 1-0 (Μάνταλος 33' πέν.) και έβαλε τέλος σε μια δυσμενή παράδοση επτά χρόνων χωρίς νίκη στην αρκαδική πρωτεύουσα. Η «Ενωση» σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη και εκτός του γκολ είχε και δύο δοκάρια (Μπακασέτας 10', Λαμπρόπουλος 64'). Οι δε γηπεδούχοι λίγο έλειψαν να ισοφαρίσουν στο 88', όταν ο Μανιάς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον καταλογισμό του πέναλτι από τον διαιτητή Παπαδόπουλο - η απόφαση του οποίου αμφισβητήθηκε επίσης από τους βασικούς ανταγωνιστές των «κιτρινόμαυρων» για τα πρωτεία.

Χάρη σε γκολ του Ελ Καντουρί (69') ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Πανιωνίου με 1-0 στη Νέα Σμύρνη, διπλασίασε τις νίκες του και πήρε ένεση ηθικού μετά τη βαριά ήττα από την Μπενφίκα και τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δε γηπεδούχοι δημιούργησαν ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν μπόρεσαν να μετατρέψουν σε γκολ. Στον ΠΑΟΚ φωνάζουν για τις υποδείξεις του επόπτη Κουμπούρη, ο οποίος θεωρούν ότι τους «έκοψε» δύο σίγουρα γκολ.

Στον απόηχο της άφιξης και πανηγυρικής υποδοχής του Γιάγια Τουρέ, ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με το ευρύ 5-0 (Ελαμπεντελαουί 33', Φορτούνης 41' πέν., Ποντένσε 55', Γκερέρο 90', Μεριά 92') στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» συνάντησαν προβλήματα απέναντι στην αμυντική διάταξη του ΠΑΣ μόνο για μισή ώρα, στη συνέχεια όμως «πάτησαν γκάζι» και έφτασαν εύκολα στην επικράτηση.

Την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία φρόντισε να «διατυμπανίσει» και πάλι ο Αρης, που πέτυχε τη δεύτερη νίκη του, αυτήν τη φορά επί της ΑΕΛ με 2-0 (Γιουνές 75', Ντιγκινί 75') στην προσωρινή του έδρα, το Καυταντζόγλειο.

Τέλος στο «βραχνά» της τιμωρίας των -6 βαθμών έβαλε ο Παναθηναϊκός, που με τους νεαρούς παίκτες του να πραγματοποιούν άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση, μετά τη νίκη στην Ξάνθη, νίκησε και τη Λαμία με 3-1 (Μπουζούκης 15'. Εμανουηλίδης 70', Κουρμπέλης 80' πέν. - Αντέτζο 36') στο ΟΑΚΑ.

Στο Περιστέρι, Ατρόμητος και Ξάνθη έμειναν στο 0-0 σε ένα κακό παιχνίδι.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 6, Αρης 6, ΑΕΚ 6, ΠΑΟΚ 4, Ατρόμητος 4, ΑΕΛ 3, ΟΦΗ 1, Πανιώνιος 1, Ξάνθη 1, Παναθηναϊκός 0, Παναιτωλικός 0, Απόλλων Σμύρνης 0, Λεβαδειακός 0, Αστέρας Τρίπολης 0, Λαμία 0, ΠΑΣ Γιάννινα 0. Σημείωση: Δεν περιλαμβάνονται τα χτεσινά παιχνίδια Παναιτωλικός - ΟΦΗ, Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ