Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Να παρθούν μέτρα για την κάλυψη των αναγκών εργατικών οικογενειών

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το Κόμμα που αναμένεται να συζητηθεί την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη

Το μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς, επαναφέρει το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη Τρίτη 11 Σεπτέμβρη. Με την Επίκαιρη Ερώτηση που υπογράφει ο βουλευτής του Κόμματος Μ. Συντυχάκης, το ΚΚΕ ζητά από την κυβέρνηση:

-- Να διασφαλίσει με άμεσα μέτρα και με όλες τις σύγχρονες και αναγκαίες προϋποθέσεις τη διεύρυνση των δημοτικών δομών για βρέφη και νήπια (εξεύρεση και ανέγερση κατάλληλων κτιρίων - την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού) για όλα τα παιδιά που είτε συμμετείχαν με αίτηση των γονιών τους στο πρόγραμμα και σήμερα δεν εγκρίθηκαν ή δεν βρίσκουν θέση σε δομή της περιοχή τους είτε έχουν καταθέσει αίτημα στους δήμους.

-- Να πάρει έκτακτα μέτρα χρηματοδότησης των δήμων, ώστε να στήσουν άμεσα αντίστοιχες δημοτικές δομές για ΚΔΑΠ - ΑΜΕΑ και ΚΔΑΠ, για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των παιδιών και να διασφαλίσει για όλους τους δήμους την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα και να προχωρήσει, επιτέλους, στη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-- Να διαθέσει κονδύλια για την ανέγερση των αναγκαίων κτιριακών υποδομών για παιδικούς σταθμούς που σήμερα λείπουν ανά τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο κείμενο της παρέμβασης του ΚΚΕ αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα πως:

«Πάρα τις πομπώδεις διακηρύξεις για τη δήθεν δημιουργία νέων παιδικών σταθμών τελικά είναι ακόμη περισσότερα τα παιδιά που αποκλείονται και φέτος, 15.455 βρέφη και 29.678 νήπια από τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και 21.958 παιδιά από τις δομές των ΚΔΑΠ. Είναι παιδιά που οι οικογένειές τους καταγράφονται σε ποσοστό 65% ως άνεργοι και μερικώς απασχολούμενοι και με εισόδημα από 0 έως 12.000 ευρώ σε ποσοστό 81%!! Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που μένουν εκτός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλές οικογένειες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα και κατά συνέπεια δεν κατέθεσαν αίτηση.

(...) Οι δημοτικές δομές παραμένουν συρρικνωμένες, ελλειμματικές, σε ενοικιαζόμενα και ακατάλληλα πολλές φορές κτίρια για να υλοποιηθεί η παιδαγωγική πράξη και να διασφαλιστούν η φροντίδα και η ασφάλεια των παιδιών. Οι δε δημόσιες επενδύσεις για αυτές τις υποδομές είναι σχεδόν ανύπαρκτες, με χαρακτηριστικό το στοιχείο για την Περιφέρεια Αττικής ότι το 2017 ολοκληρώθηκαν μόλις 2 παιδικοί σταθμοί! Είναι δε αποκαλυπτικό το στοιχείο ότι για τις δύο μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας (Αττική, Κεντρική Μακεδονία) που διαθέτουν και το μεγαλύτερο αριθμό παιδικών δομών (δημοτικών - ιδιωτικών) οι αιτήσεις που έγιναν είναι πάνω από 82 χιλιάδες παιδιά και τα voucher μόλις 34,5 χιλιάδες!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ