Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Τηλεοπτική σεζόν μέσω πολέμου

Τις πρώτες εκτιμήσεις για τη νέα τηλεοπτική περίοδο 2001 - 2002 που ξεκίνησε μέσα σε δυσάρεστες και ραγδαίες εξελίξεις για όλο τον κόσμο παρουσίασε χτες η «AGB Hellas». Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν την περίοδο 1-21 Οκτωβρίου 2001.

Οπως σημείωσε η Ελενα Θώδου, διευθύντρια Τεκμηρίωσης της «AGB Hellas», η συνολική τηλεθέαση σε σχέση με πέρσι, το χρονικό διάστημα από 2 μέχρι 22 Οκτωβρίου μειώθηκε κατά δύο λεπτά. Από 226 λεπτά τηλεθέαση την ημέρα έπεσε στα 224. Επίσης, χαρακτηριστικό της νέας σεζόν είναι η αλλαγή προγραμματικού προφίλ των καναλιών «TEMPO» και «ALTER» που έχει ήδη φανεί στην αύξηση των μεριδίων τους και το προφίλ κοινού που συγκέντρωσαν.

Να σημειωθεί ότι αυτή η τηλεοπτική σεζόν σηματοδοτείται από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου που έφεραν την ενημέρωση στο «πρώτο πλάνο», καθώς τόσο τα ίδια τα τρομοκρατικά χτυπήματα όσο και οι εξελίξεις επηρέασαν κατ' αρχήν το Σεπτέμβριο, τόσο από πλευράς περιεχομένου του προγράμματος της τηλεόρασης όσο και στο χρόνο που αφιερώθηκε από το κοινό στην ενημέρωση. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 11 Σεπτέμβρη, ημέρα του τρομοκρατικού χτυπήματος στους δύο πύργους στη Νέα Υόρκη, ο μέσος όρος τηλεθέασης έφτασε τα 108 λεπτά.

Παράλληλα, όπως και πέρσι οι σειρές και τα σίριαλ της ελληνικής παραγωγής είναι σημαντικά σε αριθμό με παρουσία στους τέσσερις μεγαλύτερους ιδιωτικούς σταθμούς και στη δημόσια τηλεόραση. Συγκεκριμένα, φέτος μεταδίδονται ήδη 13 κωμικές σειρές, 16 κοινωνικές - δραματικές σειρές και τέσσερις σατιρικές εκπομπές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ