Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλος ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός στο υπ. Αμυνας

Τελειωμό δεν έχει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το «πήγαινε - έλα» υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων με αντικείμενο τη «διεύρυνση» της στρατιωτικής «συνεργασίας».

Ενδεικτικά, χτες, σύμφωνα με πληροφορίες επισκέφθηκε το ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό, Ευ. Αποστολάκη, ο σύμβουλος του διοικητή των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη (EUCOM) επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων, Φίλιπ Τ. Ρίκερ, χωρίς να γίνουν περισσότερα γνωστά.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος αξιωματούχος είχε διατελέσει πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ το διάστημα 2008 - 2011, ενώ ήταν μέλος της αμερικανικής αντιπροσωπείας που παρευρέθηκε στα εγκαίνια της ΔΕΘ και συνόδευε επίσης τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Ρος Τζόνσον (μέλος της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στη ΔΕΘ και πρόεδρος της υποεπιτροπής για την Ευρώπη στην αμερικανική Γερουσία) στην επίσκεψή του, το προηγούμενο Σάββατο, στο στρατηγείο του Γ' Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, που έχει λάβει την ιδιότητα και του Σώματος Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ.

Οι επισκέψεις Αμερικανών παραγόντων απλώνονται σε όλη τη χώρα. Π.χ. σχολιάζοντας αρμόδιοι παράγοντες πληροφορίες ότι Αμερικανοί αξιωματικοί επισκέφθηκαν πρόσφατα την αεροπορική βάση της Λάρισας (βλέπε και δίπλα θέμα), όχι μόνο δεν το διέψευδαν, αλλά παρέπεμπαν και σε άλλες επισκέψεις που έγιναν περί τον Αύγουστο στην Κρήτη, που εξέταζαν το ενδεχόμενο μεταστάθμευσης εκεί αμερικανικών μαχητικών «F-22». Ολα «αιτήματα» που «εξετάζονται» αρμοδίως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με το μανδύα της «προσωρινής παραμονής» ή/και της «συνεκπαίδευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ