Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2018 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Συγκέντρωση ενάντια στις απαράδεκτες διώξεις

Συγκέντρωση καταδίκης των δικαστικών διώξεων σε βάρος 20 Βολιωτών, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Βόλο στις 10, 17 και 24 Γενάρη 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών, οργανώνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 17/9 στις 12 το μεσημέρι, στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων του Βόλου, όπου θα δοθεί και συνέντευξη Τύπου.

Οι 20 κατηγορούμενοι - ανάμεσά τους στελέχη του ταξικού εργατικού κινήματος (ο Κ. Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας και βουλευτής του ΚΚΕ, ο Γ. Βλαχούτσος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου και ο Θ. Βογιατζής, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών - ΠΟΕΣΥ), καθώς και ο εκλεγμένος κομμουνιστής στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, Απ. Νάνος - διώκονται με βάση τη νομοθεσία που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το Δεκέμβρη του 2017, με την οποία καθίστανται «ιδιώνυμο» αδίκημα και διώκονται αυτεπάγγελτα οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας.

Με το ίδιο «ιδιώνυμο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραπέμπονται σε δίκη στις 28/11 και οι 7 κατηγορούμενοι από τη Λάρισα - ανάμεσά τους ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και ο Αγγελος Σίμος, στέλεχος του ΠΑΜΕ - για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς στις 10/1/2018.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ