Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2018 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, παραχώρησε συνέντευξη σε εφημερίδα, για τις επιδιώξεις και το ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή, με αφορμή την παρουσία τους ως «τιμώμενης χώρας» στην 83η ΔΕΘ. Οι δηλώσεις του είναι ακόμη μια ωμή απόδειξη της άριστης συνεργασίας των ΗΠΑ με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους Ελληνες μεγαλοεπιχειρηματίες για τα «κοινά οράματά» τους. Φαντάροι από τη Βόρεια Ελλάδα σχολιάζουν τις δηλώσεις του:

***

Φαντάρος από τη 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, στην Αλεξανδρούπολη

«Η αμυντική συνεργασία μας σήμερα βρίσκεται στο ζενίθ της... Οι σχέσεις μας στην άμυνα και στην ασφάλεια είναι ριζωμένες σε κοινές αξίες, πολλά χρόνια επένδυσης και, επίσης, σε μια ισχυρή πεποίθηση, από την πλευρά των ΗΠΑ, ότι μια σταθερή και ασφαλής Ελλάδα βοηθάει και στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων για την ευρύτερη περιφερειακή σταθερότητα. Γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η βάση της Σούδας για το σύνολο των περιφερειακών επιχειρήσεών μας».

Ο κ. Πάιατ, όταν μιλάει για αμυντική συνεργασία των δυο χωρών, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις δυνάμεις ταχείας επέμβασης που εκπαιδεύονται για να αναπτύσσονται σε Βαλκάνια και Μαύρη Θάλασσα ή ακόμη και στις δυνάμεις που φόρτωναν πυραύλους στη Σούδα για να βομβαρδίσουν στη Συρία. Εμείς οι στρατιώτες που υπηρετούμε στον Εβρο, ξέρουμε καλά πως το περιτύλιγμα της ανάπτυξης του στρατηγικού σχεδιασμού των ΗΠΑ στην περιοχή για τον έλεγχο αγορών και δρόμων Ενέργειας είναι αποκλειστικά και μόνο για να τσιμπήσει ο λαός. Εμείς δεν νιώθουμε καθόλου ασφαλείς με αυτές τις επιλογές των κυβερνήσεων. Γι' αυτό και δεν ήμασταν και δεν θα είμαστε ποτέ συνεργάσιμοι στα δολοφονικά τους σχέδια. Καλό θα ήταν να θυμηθεί ο κ. Πάιατ, πέρα από την «ισχυρή υποστήριξη και συνεργασία» της ηγεσίας του Ελληνικού Στρατού, και την άρνηση αρκετών στρατιωτών το 2017 να φυλάξουνε τα αμερικανικά ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη. Δηλώνουμε ακόμη μια φορά ότι παλεύουμε για:

Να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Κανένας Ελληνας φαντάρος και στρατιωτικός εκτός συνόρων.

Καμία διευκόλυνση σε ΝΑΤΟικά στρατεύματα.

Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα.

***

Φαντάρος από την 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού στην Κομοτηνή

«...στηριζόμαστε στην Ελλάδα, ως πυλώνα σταθερότητας... Προφανώς, μας ανησυχεί και η δράση κακόβουλων παραγόντων σε αυτή την περιοχή. Τα ζητήματα γύρω από τον ρόλο που η Ρωσία εξακολουθεί να διαδραματίζει στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, το ζήτημα της Κίνας».

Η ξεδιάντροπη τοποθέτηση του κ. Πάιατ, ότι η Ελλάδα αποτελεί για τους Αμερικανούς «πυλώνα σταθερότητας» για τον ανταγωνισμό τους με Κίνα και Ρωσία, αποτελεί την καλύτερη διάψευση για όσους καθημερινά μας καθησυχάζουν. Για όσους μας λένε ότι η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ ενισχύει την ασφάλειά μας. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι όσο περισσότερο εμπλεκόμαστε, όχι μόνο δεν είμαστε ασφαλείς, αλλά αυξάνεται σημαντικά και ο κίνδυνος της άμεσης εμπλοκής μας σε πόλεμο.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που υπέγραψε τη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών. Οι φαντάροι αντιστεκόμαστε στην αναβάθμιση και δημιουργία νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και επιτελείων στην Ελλάδα. Οι φαντάροι δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω από την πάλη μας ενάντια στο ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτό.

***

Φαντάροι από την 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού στην Κοζάνη

«...φέτος θα είναι στη Θεσσαλονίκη (ο Γερουσιαστής Ρον Τζόνσον) και θα επισκεφθούμε μαζί το NRDC (Σώμα Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ), που, παρότι δεν είναι πολύ γνωστό, έχει αναλάβει την ευθύνη των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM), ώστε να πάρει μια γεύση για το τι κάνει η Ελλάδα ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο και το Νότιο Αιγαίο, στο οποίο επικεντρώνεται η Σούδα, αλλά, επίσης, στον Βορρά με την αυξανόμενη συνεργασία με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, τη Βουλγαρία και τη μακρά εμπλοκή στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας (διαρκής συμμετοχή στις ασκήσεις Sea Breeze)».

Για μας τους φαντάρους που υπηρετούμε στη Μακεδονία, τα λόγια του Αμερικανού πρέσβη είναι πρόκληση. Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση ματοκύλισαν τα Βαλκάνια όλη τη δεκαετία του '90 για να μοιράσουν μεταξύ τους σφαίρες επιρροής, νέες αγορές, για να ξαναχαράξουν τα σύνορα και το πέτυχαν με το αίμα των λαών. Ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα ο λαός της Βόρειας Ελλάδας τούς έκανε σαφές τότε ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους δρόμους μας, τους φαντάρους για τα δολοφονικά τους σχέδια.

Σήμερα τους ξαναλέμε ότι οι φαντάροι δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που δίνει «γην και ύδωρ» για να ξαναχαράξουν τα σύνορα των Βαλκανίων. Θα 'μαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του ΝΑΤΟ και των δολοφονικών σχεδίων του. Θα μας βρουν μπροστά τους οι ελληνικές κυβερνήσεις που εμπλέκουν τη χώρα μας στα πολεμικά παιχνίδια των ιμπεριαλιστών.

***

Φαντάροι από το 567ο Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού στο Σιδηρόκαστρο

«...συζήτησα με τον περιφερειάρχη Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Μπουτάρη. Οι άνθρωποι αναγνώρισαν ότι πρόκειται για κορυφαία στιγμή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τη γενικότερη εμπλοκή των ΗΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα».

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι «κοκορομαχίες» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι για να «θολώνουν τα νερά», να τσιμπήσουν καμία ψήφο τώρα που πλησιάζουν και οι εκλογές. Εκεί όμως που ξεχνάνε υπαρκτές και ανύπαρκτες διαφορές, είναι όταν μπαίνει στη μέση το ΝΑΤΟ. Οταν μιλάνε με τον πρέσβη των ΗΠΑ. Εκεί συναγωνίζονται σε φιλοφρονήσεις και «ξέπλυμα» των ιμπεριαλιστών. Τότε βρίσκουν λεφτά για παραγγελίες από τις πολεμικές βιομηχανίες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με ευγενή άμιλλα σπεύδουν να υπογράψουν συμφωνίες για επέκταση και αναβάθμιση των αμερικανικών βάσεων, για νέες αγορές σε πολεμικό υλικό που χρειάζεται το ΝΑΤΟ στην περιοχή, για μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο των δολοφόνων.

Οι φαντάροι μόνο έναν δρόμο έχουμε για να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Τον δρόμο της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αυτοί που σε μας τους νέους τσάκισαν τους μισθούς και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Αυτοί που μας καταδικάζουν στην ανεργία και τη φτώχεια. Αυτοί θα μας μπλέξουν και σε πόλεμο. Η μόνη επιλογή που έχουμε οι νέοι που υπηρετούμε τη θητεία μας είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ. Η μόνη διέξοδος για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του είναι να δυναμώσει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ