ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Από τη Δευτέρα στους δρόμους
Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001

Στους δρόμους του αγώνα βγαίνουν από τη Δευτέρα οι αγρότες της Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα το πρωί θα γίνουν συγκεντρώσεις των αγροτών με τα αγροτικά μηχανήματα στις πλατείες των χωριών, ενώ την Τρίτη θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους σε διάφορα κομβικά σημεία του νομού.

Στο μεταξύ ιδιαίτερα μαζική ήταν η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Επανωμή, στη διάρκεια της οποίας οι παραγωγοί της περιοχής δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις που αρχίζουν την επόμενη βδομάδα. Συσκέψεις όπου γίνεται ενημέρωση για τα προβλήματα στο βαμβάκι, τον καπνό και άλλα αγροτικά προϊόντα πραγματοποιήθηκαν χτες στο Μικρό Μοναστήρι, τη Ν. Χαλκηδόνα και τον Αγιο Αθανάσιο, ενώ παρόμοιες συγκεντρώσεις γίνονται καθημερινά με πρωτοβουλία διάφορων συνεταιρισμών του νομού. Επίσης μέλη της Επιτροπής Αγώνα περιοδεύουν σε χωριά της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης ενημερώνοντας τους αγρότες για τις κινητοποιήσεις που αρχίζουν τη Δευτέρα, καλώντας τους να συμμετέχουν ενεργά σ' αυτές. Οπως τονίζουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, κοινά είναι τα προβλήματα της αγροτιάς, κοινή πρέπει να είναι η απάντηση πανελλαδικά.

«Από τις περιοδείες που πραγματοποιούμε καθημερινά στα χωριά, από τις επαφές που έχουμε με τους συναδέλφους μας, είναι ξεκάθαρο ότι θα είναι μεγάλη η συμμετοχή των αγροτών στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη σε διάφορα κομβικά σημεία του νομού, όπως σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους», δηλώνει ο συνδικαλιστής Γιώργος Ρίσκος, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ. «Πρέπει όλοι να το καταλάβουν ότι σήμερα ο βαμβακοπαραγωγός, αλλά και ο καπνοπαραγωγός ή ο κτηνοτρόφος, ο ελαιοπαραγωγός και γενικά κάθε παραγωγός αντιμετωπίζει αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα με την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ύπαιθρο. Η αγανάκτηση της αγροτιάς για την ακολουθούμενη πολιτική στον αγροτικό τομέα ξεχείλισε και αυτό πιστεύω ότι θα εκφραστεί με τον καλύτερο τρόπο τις επόμενες μέρες με τους αγώνες που ακολουθούν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο «αγροτοδικείο» στη Λάρισα (2018-09-15 00:00:00.0)
Θα υποδεχτεί με συγκέντρωση τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας (2017-01-25 00:00:00.0)
Σε κινητοποιήσεις σήμερα, αύριο και μεθαύριο (2016-07-26 00:00:00.0)
Μπλόκα αγώνα σ' όλη τη χώρα (2010-01-16 00:00:00.0)
Στον αγώνα κατά της ΚΑΠ! (2007-02-27 00:00:00.0)
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ τα προβλήματα (1997-01-28 00:00:00.0)