Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Θα υποδεχτεί με συγκέντρωση τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας

Συγκέντρωση υποδοχής των αγροτών της Θεσσαλίας που θα πάνε με τρακτέρ τους, αύριο Πέμπτη, στον κόμβο της Νίκαιας, να στήσουν το μεγάλο τους μπλόκο, οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καλώντας τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 13.30, στον κόμβο της Νίκαιας (από την πλευρά του παράδρομου προς το ΙΚΕΑ).

Ταυτόχρονα, το ΕΚΛ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να στηρίξουν μαζικά τα αγροτικά μπλόκα και να ορθώσουν το δικό τους μπλόκο, την κοινή απάντηση του λαού, δυναμώνοντας τις εστίες αντίστασης σε κάθε κλάδο, με επίκεντρο το χώρο δουλειάς.

Το ΕΚΛ, αφού αναφέρεται στα μεγάλα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών, τονίζει: «Οι κοινοί αγώνες εργατών - αγροτών που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, με τις απεργίες και τα συλλαλητήρια ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, την στήριξη της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενάντια στην ανεργία, τις συγκεντρώσεις στο μπλόκο της Νίκαιας και αλλού, το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, αποτελούν το εφαλτήριο για νέους κοινούς αγώνες, για την ενίσχυση της συμμαχίας εργατών - αγροτών - μικρών ΕΒΕ.

Μπορούμε με τη συμμαχία και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση, να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο σ' αυτόν τον τόπο και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών».

Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

Παράλληλα, πληθαίνουν οι ανακοινώσεις στήριξης του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Μεταξύ αυτών, τα Εργατικά Κέντρα Αρτας και Λαμίας, αλλά και ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης, ο οποίος υπογραμμίζει μάλιστα ότι «εμείς οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι αγρότες. Με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις στα άμεσα και ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ