Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΡΑΜΑ
Ακυρη η απόλυση συνδικαλίστριας στα «ΜΙΚΕΛ»

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Δράμας, έκρινε άκυρη την απόλυση της αντιπροέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας από την επιχείρηση καφεστίασης «Μikel». Η συγκεκριμένη εργαζόμενη απολύθηκε το Φλεβάρη του 2016, αφού έγινε γνωστή η συνδικαλιστική της ιδιότητα και καθώς δεν υπέκυψε στην προσπάθεια της επιχείρησης να την αναγκάσει σε παραίτηση.

Το δικαστήριο έκρινε άκυρη την απόλυση και επιβάλλει στην εργοδοσία να καταβάλει στην εργαζόμενη τους μισθούς για το διάστημα που έμεινε εκτός εργασίας και χρηματική αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης.

Το κλαδικό Σωματείο της Δράμας χαιρετίζει τα σωματεία και τους εργαζόμενους που έδειξαν την αλληλεγγύη τους στον πολύμηνο αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης. «Ο αγώνας που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα», αναφέρει, «απέναντι στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που χρησιμοποιεί πάντοτε η εργοδοσία για να καταστείλει τη συνδικαλιστική δράση, να εμποδίσει την οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων (...) μας δίνει σημαντική πείρα και μεγαλύτερη δύναμη για τη συνέχεια».

Και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις προσεχείς αρχαιρεσίες του Σωματείου, για να ενισχύσουν τη δύναμή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ