ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους με κινητοποίηση στο Εφετείο Αθηνών

Γενικές Συνελεύσεις των επιχειρησιακών σωματείων μεθαύριο Πέμπτη

Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020

Σε μαζική συμμετοχή στις νέες κινητοποιήσεις και συνελεύσεις καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας
Σε κινητοποίηση στο Εφετείο Αθηνών, όπου θα συζητηθεί ο διορισμός του ειδικού εκκαθαριστή, προχωρούν σήμερα Τρίτη στις 11 π.μ. τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, τα οποία παράλληλα προετοιμάζονται για Γενικές Συνελεύσεις την Πέμπτη 27/2, προκειμένου να αποφασίσουν τη μορφή κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας καλεί σε συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση (αντιπροσωπεία εργαζομένων από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα θα αναχωρήσει με λεωφορεία για την Αθήνα), ενώ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης, στις 9 π.μ. στον κινηματογράφο «Ιλιον», στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

«Αυτή η Γενική Συνέλευση δεν είναι όπως όλες οι άλλες. Είναι σταθμός, είναι κινητοποίηση, είναι δείκτης συσπείρωσης, είναι μήνυμα αντίστασης προς την κυβέρνηση, τη διοίκηση, τον εκκαθαριστή και όλους αυτούς που θέλουν να κλείσουν τη ΛΑΡΚΟ», τονίζει στο κάλεσμά του το Συνδικάτο Μετάλλου, προσθέτοντας ότι η τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση για τη ΛΑΡΚΟ θα αποτελέσει πρόκριμα για την κλιμάκωση της αντεργατικής πολιτικής ενάντια σε ολόκληρη την εργατική τάξη. Επισημαίνει ότι η τροπολογία επιβάλλει 40% - 45% μείωση στις καθαρές αποδοχές. Απαλλάσσει από κάθε ευθύνη τον ειδικό διαχειριστή - εκκαθαριστή για το αν θα συνεχίσει να λειτουργεί τη ΛΑΡΚΟ. Η μόνη του υποχρέωση είναι να πραγματοποιήσει δύο διαγωνισμούς και να την εκποιήσει χωρίς εργαζόμενους. Αν αυτοί οι διαγωνισμοί είναι άκαρποι (με βάση την εμπειρία, θα είναι), θα την οδηγήσει σε πτώχευση, θα πουληθεί κομματιαστά και οι εργαζόμενοι θα πεταχτούν στο δρόμο χωρίς αποζημίωση.

Να δώσουμε συνέχεια με νέα δυναμική και ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη

Με αυτά ως δεδομένα, το Συνδικάτο καλεί «στη Γενική Συνέλευση να κουβεντιάσουμε νηφάλια, να κάνουμε προτάσεις ώστε συλλογικά να πάρουμε εκείνες τις αποφάσεις που θα ισχυροποιήσουν και θα δώσουν νέα δυναμική στον αγώνα μας, θα τον κάνουν να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα. Να βγουν επιτροπές: Αγώνα, μετακίνησης, ενημέρωσης των εργαζομένων κ.ά. (...) Θα πρέπει να αποφασιστεί ο σχεδιασμός των επόμενων αγωνιστικών σταθμών. Θα πρέπει να ετοιμαστούμε για τα χτυπήματα που θα μας δώσουν, γιατί θα είναι σκληρά. Και περικοπές θα επιχειρήσουν να κάνουν, και απολύσεις, και τρομοκρατία θα εξαπολύσουν. Αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι, δεν θα αντέξουμε.

Η κυβέρνηση θα οξύνει την επίθεση απέναντί μας. Δεν δίνει μία μάχη που επιδιώκει απλά να ιδιωτικοποιήσει μία επιχείρηση. Δίνει μία μάχη για να ανοίξει το δρόμο, να ανοίξει την επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας. Σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνη της. Εχει μαζί της όλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ΕΕ, που κατεύθυνση έχει να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ, μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να κάνουν πλιάτσικο στον ορυκτό μας πλούτο.

Εμείς, από την άλλη, επίσης δεν είμαστε μόνοι μας. Εχουμε την ανεξάντλητη δυνατότητα να συσπειρώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον αγώνα που δίνουμε και να τους σταματήσουμε. Αυτό απαιτεί τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη δράση, τη δημιουργία επιτροπών, την πρωτοβουλία πολύμορφων δραστηριοτήτων από τους ίδιους τους εργαζόμενους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα κινητοποίηση σήμερα στα δικαστήρια της Αθήνας ενάντια στις απολύσεις (2022-06-17 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα για να αποτραπεί το λουκέτο, να μείνουν στις δουλειές και τα σπίτια τους (2022-03-04 00:00:00.0)
Προχωρούν σε νέα στάση εργασίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (2020-12-29 00:00:00.0)
Συνεδριάζει σήμερα το Συντονιστικό των Σωματείων (2020-11-03 00:00:00.0)
Προχωρά το διαλυτικό σχέδιο - Καμία διασφάλιση για τους εργαζόμενους (2020-09-18 00:00:00.0)
Γενική Συνέλευση στη Λάρυμνα για τη συνέχεια του αγώνα (2020-02-27 00:00:00.0)