Παρασκευή 17 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Νέα κινητοποίηση σήμερα στα δικαστήρια της Αθήνας ενάντια στις απολύσεις

Εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στις ομαδικές απολύσεις. Ούτε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας

Μία ακόμη μάχη ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης ετοιμάζονται να δώσουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, που σήμερα Παρασκευή 17 Ιούνη, στις 9.30 π.μ., θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στην Αθήνα, όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει ενάντια στη διαδικασία διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων.

Το Σωματείο και εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της Λάρυμνας οργανώνουν δυναμική παρουσία έξω από τα δικαστήρια και στις 8 το πρωί θα αναχωρήσει λεωφορείο από τον οικισμό. Εκεί θα βρεθούν οι εκπρόσωποι των Σωματείων και εργαζόμενοι και από τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, ενώ για μία ακόμη φορά στο πλευρό τους θα σταθούν αντιπροσωπείες συνδικάτων και εργαζόμενοι της Αττικής.

Εχοντας τις προηγούμενες μέρες αντισταθεί στους εκβιασμούς και τον εκφοβισμό και αποτρέποντας κάθε προσπάθεια των συνδικαλιστών που προέρχονται από τις δύο παρατάξεις της ΔΑΚΕ να αποδεχτούν τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και να συναινέσουν στις απολύσεις τους, οι εργαζόμενοι δίνουν με αποφασιστικότητα συνέχεια στον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, για τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Με παρακαταθήκη το αγωνιστικό κλίμα που κυριάρχησε στις τρεις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων ημερών και τις ομόφωνες αποφάσεις καταδίκης της κυβερνητικής τροπολογίας και συνέχισης του αγώνα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους θα δώσουν και σήμερα τη μάχη τους, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στο έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και εξυπηρετώντας τις επιδιώξεις της ΕΕ και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Με βάση την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης, το Σωματείο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας επιδίωξε συνάντηση με την ειδική εκκαθάριση, ζητώντας γραπτή απάντηση επί της πρότασης και των θέσεων που είχαν υποβάλει οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους στο πλαίσιο της διαβούλευσης και με την οποία διασφαλίζονται η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Ωστόσο, το μόνο που έλαβαν από την ειδική εκκαθάριση, ήταν ένα κείμενο το οποίο αναφέρει τα όσα περιλαμβάνει η τροπολογία - έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση και με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τις απολύσεις όλων των εργαζομένων και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Δεν περιλαμβάνει δηλαδή τίποτα καινούργιο, καμία δέσμευση ή υπόσχεση για κάτι περισσότερο από αυτά που περιλαμβάνει η κυβερνητική τροπολογία.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εξέλιξη και με βάση την ομόφωνη απόφαση στη μαζική Γενική Συνέλευση, τα σωματεία θα επιμένουν στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, όπου ήδη έχουν πετύχει την έκδοση προσωρινής διαταγής για το πάγωμα των ομαδικών απολύσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στριμώχτηκε και ζήτησε αναβολή στα ασφαλιστικά μέτρα για τις ομαδικές απολύσεις (2022-05-07 00:00:00.0)
Ολοι στον αγώνα για να μείνουμε μέσα από τα «συρματοπλέγματα» του εργοστασίου (2021-05-11 00:00:00.0)
Να γίνει υπόθεση των εργαζομένων η παραπέρα ενδυνάμωσή του (2020-07-17 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους (2020-03-04 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους με κινητοποίηση στο Εφετείο Αθηνών (2020-02-25 00:00:00.0)
Απεργία σήμερα και συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα (2020-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ