Παρασκευή 17 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με την ίδια χρεοκοπημένη συνταγή και στο «θερινό κύμα»

Συστάσεις «αυτοπροστασίας» μπροστά σε νέα έξαρση της πανδημίας

Δύο μήνες μετά το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν για τρίτη χρονιά χωρίς μέτρα προστασίας, ο ιός εξακολουθεί να καλπάζει και στην Ελλάδα και η κυβέρνηση, μην μπορώντας πλέον να κρυφτεί πίσω από την απουσία της επιδημιολογικής επιτήρησης στη χώρα, αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι ο λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέα αναζωπύρωση της πανδημίας.

Στο μεταξύ, και χτες 8 άνθρωποι με COVID-19 έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο τραγικός απολογισμός από την έναρξη της επιδημίας ανέρχεται σε 30.057 νεκρούς. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 102, το 51,96% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 5,56% αυξήθηκαν και χτες οι εισαγωγές, ενώ επιβεβαιώθηκαν 8.220 νέα κρούσματα (τα 1.062 αφορούν επαναλοιμώξεις). Πάνω από το 50% εντοπίστηκαν στην Αττική, 394 στο Ηράκλειο, 383 στη Θεσσαλονίκη, πάνω από 100 κρούσματα σε 6 Περιφερειακές Ενότητες, 228 είναι υπό διερεύνηση.

Στο φόντο των παραπάνω, ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης έκανε λόγο για «ένα θερινό κύμα» «που δεν θα μας επηρεάσει», όμως κάλεσε τις «ευάλωτες ομάδες» να πάρουν «μέτρα αυτοπροστασίας». Ετσι εκτός από μάσκες και αντισηπτικό, ο λαός δεν πρόκειται να δει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής του, διότι «θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε πίεση στο σύστημα Υγείας και δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα», κι όλα αυτά τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία δοκιμάζονται από το τσουνάμι της εκτίναξης της λοιπής και βαριάς νοσηρότητας, με χιλιάδες τακτικά χειρουργεία να μετατρέπονται σε επείγοντα μετά από δύο χρόνια lockdown στο σύστημα Υγείας.

Στο μεταξύ, σήμερα ξεκινά και η διαδικασία εγγραφής στον «προσωπικό γιατρό», βάσει της πρώτης Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε χτες και κάνει σαφές ότι ο προσωπικός γιατρός θα λειτουργεί «ως πύλη εισόδου», δηλαδή ως κόφτης για την πρόσβαση των εγγεγραμμένων στις δομές και στις υπηρεσίες Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ