Παρασκευή 17 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις μπροστά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο

Στις 24 Ιούνη στην Αθήνα θα διαδηλώσουν συνταξιούχοι από κάθε γωνιά της χώρας

Μέχρι την τελευταία ώρα συνεχίζονται οι προετοιμασίες και οι παρεμβάσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για την οργάνωση και επιτυχία της πανελλαδικής τους κινητοποίησης στις 24 Ιούνη, με συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, και πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Οι συνταξιούχοι θα διαδηλώσουν ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια, διεκδικώντας αυξήσεις στις συντάξεις τους, επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης και απορρίπτοντας τα ψίχουλα της κοροϊδίας που κάθε φορά υπόσχεται η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, απαιτούν να δοθούν τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς. Επίσης, κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ και να αποδοθούν οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στην κινητοποίηση στις 24 Ιούνη καλεί και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Πρακτορείων Αθηνών.

Πήγαν για την Υγεία τους... βρήκαν την αστυνομία

Στο μεταξύ, χτες οι συνταξιούχοι ναυτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομική δύναμη στον Πειραιά κατά τη διάρκεια παρέμβασης που είχαν προγραμματίσει στον πρώην Οίκο Ναύτου. Οπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ ΝΑΤ), «σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΚΥ, κατά απαράδεκτο τρόπο συναντήσαμε την αστυνομία να μας απαγορεύει την είσοδο, επιτρέποντάς την μόνο σε 3 άτομα, κατόπιν εντολών που είχαν λάβει όπως μας δήλωσαν».

Και προσθέτει: «Η παρέμβαση της ΠΕΣ ΝΑΤ σκοπό είχε να θέσει τα προβλήματα των ασφαλισμένων. Το ΚΥ Πειραιά είναι "γυμνό" από γιατρούς και μάλιστα σε πολλές και κρίσιμες ειδικότητες, και οι ασφαλισμένοι πληρώνουν και ξαναπληρώνουν για υπηρεσίες Υγείας και σπρώχνονται στον ιδιωτικό τομέα, όπου ξαναπληρώνουν. Το Κέντρο Υγείας Πειραιά, πρώην Οίκος Ναύτου, δεν αξιοποιείται στην πράξη ως δομή όπου θα πηγαίνει καταρχήν ο ασθενής. Δεν έχει 24ωρη λειτουργία, δεν εξυπηρετεί έκτακτα περιστατικά για να γίνεται η πρώτη διαλογή και να αποσυμφορίζονται τα νοσοκομεία».

Η ΠΕΣ ζητά να δοθεί τέλος σε αυτή την αθλιότητα, αναδεικνύοντας ως βασική αιτία των ελλείψεων προσωπικού «τη δραστική μείωση των κρατικών δαπανών Υγείας και Πρόνοιας, για να απαλλαγεί το κράτος από κάθε υποχρέωση για παροχή δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών στις λαϊκές οικογένειες. Για να εξοικονομηθούν κονδύλια στον κρατικό προϋπολογισμό για νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στα κοράκια της ιδιωτικής Υγείας...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ