Παρασκευή 17 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ
Στη Σύσκεψη του ΠΑΜΕ για να βγούμε πιο δυνατοί!

Δεκάδες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν για πρώτη φορά

Θέση στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ παίρνει και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, που συμμετέχει για πρώτη φορά σε τέτοια διαδικασία, μία από τις πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις που κάνουν αυτό το βήμα φέτος. Σε πρόσφατη συνεδρίασή του το ΔΣ ενέκρινε το κάλεσμα και σε δήλωσή του ο πρόεδρός του, Μάκης Αραβανής, τόνισε: «Η συμμετοχή μας είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης της αγωνιστικής συνέπειας, της στήριξης και αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Για παράδειγμα, τα τελευταία δυόμισι χρόνια της πανδημίας το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, συνδικάτα και συνδικαλιστές της δύναμής του βγήκαν μπροστά, στήριξαν τον αγώνα των υγειονομικών. Είχαμε κοινή δράση για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την εξασφάλιση της υγείας του λαού.

Αυτή εκφράστηκε και συνεχίζεται και για τα σοβαρά προβλήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν από το "νέο ΕΣΥ" που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων, πράγμα που δείχνει και την ανάγκη για κοινή πορεία με τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο.

Ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία, όπου η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία είναι πάρα πολύ δύσκολη, με αποκορύφωμα τα προβλήματα στις δύο χειρουργικές κλινικές και σε άλλες, ο κοινός αγώνας είναι ανάγκη να έχει συνέχεια, να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική.

Πιστεύουμε ότι μετά τη Σύσκεψη θα βγούμε πιο έμπειροι και πιο δυνατοί ενάντια στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς, οργανώνοντας αντίστοιχα την πάλη μας».

Στη Δραπετσώνα θα βρεθεί από αύριο Σάββατο και ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με απόφαση που πήρε το Διοικητικό του Συμβούλιο για πρώτη φορά.

Για το σωματείο, που εκπροσωπεί περίπου 500 εργαζόμενους, και τη σημασία της Σύσκεψης, ο πρόεδρός του, Μάριος Καθαρανάσης, δήλωσε: «Το σωματείο μας, όπως και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα μπροστά στους μεγάλους αγώνες που έδωσε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για όλα τα θέματα - της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της πάλης απέναντι στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη.

Σκοπός μας είναι και παραμένει να υπερασπιστούμε τις ανάγκες των εργαζομένων, να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, πατώντας γερά σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα. Να μην επιτρέψουμε επίσης καμία νέα βλαπτική μεταβολή εις βάρος μας.

Ελπίδα μας είναι ο αγώνας και η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωσή του. Είμαστε σίγουροι ότι μετά τη Σύσκεψη θα γυρίσουμε πιο δυνατοί και αποφασισμένοι».

Μέσα από την πάλη που έδωσε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια σε σειρά αντεργατικών μέτρων, αλλά και στις απολύσεις εργαζομένων στον χώρο στις οποίες προχωρούσε η εργοδοσία, το Σωματείο Προσωπικού ΚΤΕΛ και Οδηγών Ζακύνθου δηλώνει το δικό του «παρών» στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ.

Για πρώτη φορά το Σωματείο, με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του, συμμετέχει σε σύσκεψη του ΠΑΜΕ, με τον γενικό γραμματέα του, Διονύση Μουζάκη, να τονίζει:

«Η Σύσκεψη είναι πολύ σημαντική για τον αγώνα που δίνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο. Καλούμαστε μεταξύ άλλων να πάρουμε αποφάσεις για να αντιμετωπίσουμε το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τους μισθούς μας, αλλά και τις επιπτώσεις του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, που και στον χώρο δουλειάς μας έχουμε βιώσει τις συνέπειές του.

Εφτασε στο σημείο η εργοδοσία να μην εκτελεί ακόμα και δικαστικές αποφάσεις υπέρ μας, αξιοποιώντας όλα τα "πατήματα" που της δίνει και ο συγκεκριμένος νόμος. Φτάσαμε να παίρνονται πίσω απολύσεις αλλά να μη θέλουν να μας δώσουν δουλειά, ενώ και λόγω της καλοκαιρινής περιόδου οι ανάγκες για μεταφορές έχουν τριπλασιαστεί.

Εχει σημασία να καταλάβουν όλοι οι εργαζόμενοι ότι οποιαδήποτε απόσπαση ή νίκη έχουμε έρχεται μέσα από σκληρό ταξικό αγώνα και αλληλεγγύη, όπως συνέβη και με την περίπτωσή μας, όπως ενάντια στις απολύσεις τάχθηκαν εκτός του Σωματείου μας το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, η Ομοσπονδία μας και δεκάδες συνδικαλιστικοί φορείς σε όλη τη χώρα.

Ετσι πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μόνο από τα δικαστήρια και τους νόμους που χρησιμοποιούν. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι έχει πολλά να δώσει στον αγώνα, να τον οργανώσει, να βγει μπροστά, και σε σχέση με αυτά η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ έχει να δώσει πολλά. Αποτελεί ουσιαστικά τη δύναμη των εργαζομένων, και έτσι συμμετέχουμε κι εμείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ