ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κοροϊδία χωρίς τέλος για εκατοντάδες οικογένειες 20 μήνες μετά τη φωτιά στο Μάτι

Ανοιχτή επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία, βουλευτές και δημάρχους της περιοχής

Τετάρτη 29 Απρίλη 2020

Eurokinissi

Κοντεύουν δύο χρόνια, ωστόσο για τις οικογένειες της περιοχής τα προβλήματα παραμένουν
«

Κοροϊδία χωρίς ημερομηνία λήξης» χαρακτηρίζει η Ενωση Πυρόπληκτων Ανατολικής Αττικής τα όσα συνεχίζουν να περνούν εκατοντάδες οικογένειες, 20 ολόκληρους μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά με τους 100 νεκρούς. Πιο συγκεκριμένα, με ανοιχτή επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία, του βουλευτές Ανατολικής Αττικής και τους δημάρχους Μαραθώνα και Ραφήνας - Πικερμίου, η Ενωση Πυρόπληκτων καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι οικογένειες «παραμένουν καθηλωμένες σε στρατόπεδα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ακόμα και σε μισοκατεστραμμένες κατοικίες. Επίσης, ότι 20 μήνες μετά τη φωτιά δεν έχουν κατεδαφιστεί ή επισκευαστεί σπίτια σε εντός σχεδίου περιοχή και με οικοδομική άδεια. Ζητείται δε η κατεπείγουσα απομάκρυνση απορριμμάτων, αποβλήτων και αποξηλώσεις αμιάντου στις πληγείσες περιοχές, που έχουν κωλυσιεργήσει απαράδεκτα καταστρέφοντας την υγεία των κατοίκων».

Οπως επισημαίνεται στην επιστολή: «Ουσιαστικά πλην του καθαρισμού του οικοπέδου έναντι της εισόδου Νέου Βουτζά, η κεντρική εξουσία δεν έκανε απολύτως τίποτα, καθώς η φαρσοκωμωδία της ίδρυσης της εταιρείας "ΜΑΤΙ ΞΑΝΑ", μη διαθέτοντας νομική υποστήριξη, αφού δεν προβλεπόταν στο καταστατικό ίδρυσής της, απλά δεν προσέφερε κανένα απολύτως έργο».

Στην επιστολή η Ενωση Πυρόπληκτων ζητά την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων όπως: «Επέκταση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στο σύνολό της για τους πυρόπληκτους Α' κατοικίας που αφορά τις αποζημιώσεις για επιδιόρθωση, ανακατασκευή ή και της κατά πολύ μεταγενέστερης ασύμφορης διαδικασίας. Επέκταση της παραμονής των πυρόπληκτων Α' κατοικίας εντός των δύο στρατοπέδων έως 31/7/2021, εφόσον αποδεδειγμένα δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών. Επέκταση επιχορήγησης ενοικίου έως 31/07/2021. Κατεπείγουσα απομάκρυνση απορριμμάτων, αποβλήτων και αποξηλώσεις αμιάντου στις πληγείσες περιοχές που έχουν κωλυσιεργήσει απαράδεκτα, καταστρέφοντας αόρατα την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Κατεπείγουσα στήριξη των παραπάνω πυρόπληκτων οικογενειών Α' κατοικίας με ειδικά κουπόνια για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης διαβίωσης, καθώς και ειδών προφύλαξης και ατομικής υγιεινής για τον φονικό ιό, είτε από super market είτε μέσω των δύο δήμων Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνα. Καταβολή της πενιχρής αποζημίωσης περιβάλλοντος χώρου που υποτίθεται ότι θα δινόταν για να αντικαταστήσουμε τα καμένα δέντρα στους κήπους μας και να αντικαταστήσουμε τα κάγκελα και τις περιφράξεις που έλιωσαν από τη φωτιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλεί σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα (2022-07-28 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνονται οι φόβοι των πυρόπληκτων (2021-08-24 00:00:00.0)
Λύση τώρα στα οξυμένα προβλήματα των πυρόπληκτων! (2020-07-21 00:00:00.0)
Να παραταθούν τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων στην Ανατ. Αττική (2020-07-15 00:00:00.0)
Τρεις μήνες μετά, τα προβλήματα παραμένουν «βουνό»... (2018-10-20 00:00:00.0)
Καραμπινάτος αυταρχισμός (2005-06-11 00:00:00.0)