Σάββατο 11 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Καραμπινάτος αυταρχισμός

Η διοίκηση προσπαθεί να περιορίσει τη συνδικαλιστική δράση του Σωματείου

Η αποξήλωση των πλακών του αμιάντου θα διαρκέσει πέντε μήνες και δεν έχει διευκρινιστεί αν στη διάρκεια των εργασιών θα λειτουργεί ή όχι το νοσοκομείο

Eurokinissi

Η αποξήλωση των πλακών του αμιάντου θα διαρκέσει πέντε μήνες και δεν έχει διευκρινιστεί αν στη διάρκεια των εργασιών θα λειτουργεί ή όχι το νοσοκομείο
Σε αλλεπάλληλες ενέργειες τρομοκράτησης των εργαζομένων εξελίσσεται η στάση της διοίκησης του Θριάσιου Νοσοκομείου απέναντι στο Σωματείο των εργαζομένων και γενικότερα τη συνδικαλιστική δράση στους χώρους εργασίας του νοσοκομείου.

Ετσι την περασμένη Τρίτη (7 Ιούνη 2005), την ώρα που μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου έκαναν ενημέρωση σε προγραμματισμένη συγκέντρωση εργαζομένων για κλαδικά ζητήματα, εμφανίστηκε στη συγκέντρωση η διοικήτρια Μ. Καρρά με δύο στελέχη της διοίκησης και έκανε παρατηρήσεις στους συνδικαλιστές ότι παρενοχλούν τους εργαζόμενους και δεν τους αφήνουν να εργαστούν.

Το ΔΣ του Σωματείου αντέδρασε αμέσως και με ανακοίνωσή του κατήγγειλε την «πρωτοφανή επίθεση των διοικούντων του νοσοκομείου προς τους εργαζόμενους και τα μέλη του ΔΣ». Το σωματείο στην καταγγελία - με την οποία διαφώνησε η παράταξη της ΔΑΚΕ - τονίζει: «Αυτή η επίθεση δεν είναι τυχαία ή μεμονωμένη, αλλά έχει συνολική πολιτική σκέψη και συλλογιστική και την παρακολουθούμε σε πλήθος ενεργειών σε όλους τους τομείς του δημόσιου - και ευρύτερου δημόσιου τομέα - με στόχο την πλήρη απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας».

Χτες έγινε συνάντηση της διοικήτριας Μ. Καρρά με το ΔΣ του Σωματείου. Η διοικήτρια του νοσοκομείου ζήτησε απ' το σωματείο να κάνει ενημέρωση στα διαλείμματα και σε περίπτωση που δεν επαρκεί το διάλειμμα να ζητά άδεια απ' τον υπεύθυνο του τμήματος όπου γίνεται η ενημέρωση. Αλλιώς, είπε η διοικήτρια, να γίνεται ενημέρωση πριν ή μετά τη βάρδια. Μάλιστα, όπως είπε, τις θέσεις αυτές θα τις κοινοποιήσει εγγράφως στο Σωματείο και ζήτησε έγγραφη απάντηση απ' το Σωματείο.

Το Σωματείο απάντησε ότι απορρίπτει αυτή την πρακτική και δε διαπραγματεύεται τη λειτουργία του και τη συνδικαλιστική δράση, που είναι κεκτημένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι θα κάνουν γενική συνέλευση την ερχόμενη Τετάρτη με θέμα την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Ερωτήματα για την αποξήλωση

Το σωματείο δεν πήρε απάντηση στο ερώτημα αν το Θριάσιο Νοσοκομείο θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της αποξήλωσης των πλακών αμιάντου και της αποκατάστασης των όψεων του κτιρίου, όπως αποφασίστηκε τον περασμένο Γενάρη από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε πρόσφατα η ΔΕΠΑΝΟΜ με την ανάδοχο εταιρία, το έργο της αντικατάστασης των πλακών του αμιάντου θα διαρκέσει πέντε μήνες - πέραν του χρόνου που θα χρειαστεί για την έκδοση των σχετικών αδειών και εγκρίσεων.

Η διοικήτρια παρέπεμψε το Σωματείο στην τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου για απάντηση στο ερώτημα για τη λειτουργία στη διάρκεια των εργασιών αποξήλωσης του αμιάντου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ