Σάββατο 11 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ
Δυναμώνουμε την πάλη μας στους τόπους δουλιάς

Ολες οι δυνάμεις στη μάχη της απεργίας! Μ' αυτό το σύνθημα οι οικοδόμοι σε όλη τη χώρα οργανώνουν τη δράση τους μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ταξική Ομοσπονδία τους για τις 29 Ιούνη. Με αιτήματα που απαντούν στις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες τους, με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, οι οικοδόμοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν στην ίδια ρότα που χάραξαν με τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα. Να δώσουν και με τη νέα απεργία τους συνολική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο σε βάρος όλης της εργατικής τάξης.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Την περασμένη Πέμπτη, συνεδρίασε η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας με τη συμμετοχή των προεδρείων όλων των Παραρτημάτων της πόλης. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η καλύτερη δυνατή προετοιμασία της απεργιακής μάχης. Ηδη, τα Παραρτήματα έχουν καταρτίσει και υλοποιούν το πρόγραμμα των εξορμήσεων και περιοδειών στους χώρους δουλιάς, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα όλες οι δυνάμεις των οικοδόμων μπαίνουν στα γεμάτα στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας.

Για το συντονισμό της δράσης πραγματοποιείται την Κυριακή σύσκεψη και στη Θεσσαλονίκη (10 π.μ., ΕΚΘ) με τη συμμετοχή των σωματείων από όλη τη Μακεδονία.

Ενα δρόμο έχουμε

«Η αντεργατική επίθεση περνάει σε νέα σκληρότερη φάση, χτυπάει όλους τους εργαζόμενους, χτυπάει όλα τα δικαιώματά μας. Θέλουν να μας οδηγήσουν σ' ένα καθεστώς όπου θα δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα», προειδοποιεί τους εργαζόμενους στο απεργιακό της κάλεσμα η Ομοσπονδία Οικοδόμων. «Επιβεβαιώνεται, ακόμα μια φορά, ότι τα κέρδη των πλουτοκρατών, η ανταγωνιστικότητα πάνε μαζί με τη φτώχεια και την εξαθλίωση τη δική μας και των παιδιών μας. Η αναμονή μόνο στα χειρότερα μπορεί να μας οδηγήσει. Εχουμε πείρα, γνωρίζουμε τους αίτιους, γνωρίζουμε τη λύση».

«Ενα δρόμο έχουμε», καταλήγει η Ομοσπονδία. «Να κτίσουμε και να δυναμώσουμε το δικό μας μέτωπο. Δυναμώνουμε την πάλη μας στους τόπους δουλιάς. Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας, ισχυρό μετερίζι αντίστασης, όπλο αντεπίθεσης και κατάκτησης των δικαιωμάτων μας. Συντονίζουμε τη δράση μας με όλους τους εργαζόμενους. Δίνουμε απάντηση σε όλους όσοι θέλουν να ψαρεύουν σε θολά νερά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ