Σάββατο 11 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΠ ΑΕ
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους

Με αποχή από την εργασία και νέα 48ωρη απεργία

Δυναμικά και με αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα οι λιμενεργάτες της ΟΛΠ ΑΕ για να προστατεύσουν το πρώτο λιμάνι της χώρας από τα αρπακτικά χέρια των ιδιωτών και να υπερασπίσουν τα εργασιακά δικαιώματα που έχει κατακτήσει ο κλάδος τους. Χτες, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας τους, στις 7 το πρωί συγκεντρώθηκαν στις πύλες του λιμανιού στο Ικόνιο, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λιμάνι και τη μεταφορά εμπορευμάτων εκτός λιμανιού.

Από σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή θα απέχουν από κάθε εργασία. Τη Δευτέρα συνεχίζουν με αποχή από την υπερωριακή απασχόληση, ενώ την Πέμπτη κλιμακώνουν τη μάχη με νέα 48ωρη απεργία.

Στο μεταξύ, χτες, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης συνέχισε την υπονόμευση σε βάρος των λιμενεργατών - αυτή τη φορά από τη Βουλή - επαναλαμβάνοντας τις γνωστές αθλιότητες περί «ρετιρέ» και «υψηλόμισθων». Ενώ από την πλευρά της η πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Λιμενεργατών εξακολουθεί να αγνοεί τη θέληση των εργαζομένων για το συντονισμό της δράσης με συναφείς κλάδους εργαζομένων, αλλά και συνολικότερα, και την προβολή ενός διεκδικητικού πλαισίου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Τέτοιο που να συγκρούεται συνολικά με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως αυτό που προβάλλουν οι ταξικές δυνάμεις της Δημοκρατικής Ενότητας Λιμενεργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ